Home | Hírek | Kanadából | Potápi Árpád pontatlanságát pontosította a torontói Magyar Ház elnöke
Bermondsey Road

Potápi Árpád pontatlanságát pontosította a torontói Magyar Ház elnöke

 Néhány nappal ezelőtt az új torontói Magyar Ház kapcsán nyilatkozott az MTI-nek Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, amely cikket mi is megkaptunk a Magyar Távirati Irodától közlésre. Az államtitkár ebben pontatlanul utalt az új Magyar Ház eddigi teljes költségeire, mely kiadásokhoz egyébként nagylelkűen a Magyar Állam is hozzájárult.

 A „Modern és minden igényt kielégít – Átadták a torontói magyar kultúrközpontot” című cikkben nyilatkozta az MTI-nek az államtitkár, hogy az épület megvásárlása és a felújítása együttesen 1.8 millió dollárba került, melynek egyharmadát a magyar állam állta. Ezt egy kedves és figyelmes olvasónk szúrta ki, és érdeklődésére Szőcs Klára a Kanadai Magyar Kultúrközpont (HCCC) elnöke pontosított is lapunknak:

„Csak a Ház felújítása volt kb. $1,8 millió, ami még utolsó simításokra vár, és a ház vétele volt $2,800,000” azaz – Potápi Árpád nyilatkozatával ellentétben – összesen 4.6 millió kanadai dollárra rúgnak az eddigi költségek.

Nem mindegy, hogy 1.8 milliónak vagy 4.6 milliónak az egyharmadát állta a Magyar Állam

 A pontatlanság abból eredt, hogy Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár valójában csak a felújítási költségekre és nem a teljes (vételár+felújítás) összegre gondolhatott az MTI-nek adott nyilatkozatában, és ennek az egyharmadát állta a Magyar Állam, illetve a Bethlen Gábor Alapítvány. Az új torontói Magyar Ház felújítási munkálataihoz Magyarország 600.000 kanadai dollárral, folyósításkori árfolyamon átszámítva 128 millió forinttal járult hozzá.

Fotó: Fidesz.hu

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál