Home | Hírek | Kanadából | A degenerált montreáli darabolós gyilkos a börtönből hecceli az embereket

A degenerált montreáli darabolós gyilkos a börtönből hecceli az embereket

 A 33 éves Luka Magnotta kedvenc napi hobbija a pornózás-prostitúció-állatkínzás kombó volt, egészen addig míg szórakozásból videóra nem vette, amint egyik férfi partnerét feldarabolja, majd a holttest maradványait elküldi a rendőrségnek és néhány általános iskolás diáknak.

Ez 2012-ben történt, aztán persze életfogytiglanra ítélték, legközelebb 2037-ben helyezhetik feltételesen szabadlábra. Úgy fest azonban, hogy ő ehhez nem nagyon ragaszkodik, ugyanis nem igazán csinál nagy ügyet abból, hogy a börtönben kell leélnie majdnem az egész életét. Ez abból látszik, hogy tonnaszám ír leveleket a barátainak a rács mögül, amikben leírja, mennyire pazar dolga van ott.

Fagyik, napozás, pizza-estek, zene, filmek, fitnesz, arcmasszázs. Így néznek ki egy kegyetlen gyilkos mindennapjai a Montrealhoz közeli Archambault börtönben. Legalábbis szerinte:

„A nap 90%-ában nyitva vannak az ajtók, így konkrétan úgy érzem magam, mintha egyetemi koleszban laknék.”  

Magnotta heti hét napot dolgozik a börtön konyháján, utána pedig, mintha csak egy harmincas szingli szájából hallanánk, azt mondja, hogy a művészet, a zene, a sport és az olvasás kapcsolja ki igazán.

„Rengeteg lemezem van, most épp a legújabb Céline Dion albumot hallgatom. Hordozható a lejátszó, meg mobilom is van, úgyhogy napozás közben is tudok zenét hallgatni.”

A kanadai büntetésvégrehajtási szolgálat nem erősítette meg Magnotta ez irányú kijelentéseit, de azt elismerték, hogy olykor lehetőséget biztosítanak az elítélteknek arra, hogy kikapcsolódás gyanánt tévét nézzenek vagy zenét hallgassanak. Ezen felül pedig, amennyiben az intézmény igazgatója rábólint, az elítéltek a saját ruhájukat hordhatják.

Luka Magnotta ezt a lehetőséget is kihasználta: fényképeken látható, ahogy Versace pólóban, méregdrága napszemüvegben és a fülében egy fülhallgatóval feszít a pedofil Jonathan Lafrance-Rivard mellett.

luka-magnotta-prisons-paradise

[PHOTOS] Luka Magnotta’s prison paradise http://bit.ly/1P5KBtm #exclusive

Arról is jó pár kép készült, ahogy a cellája falán poszterek díszelegnek, szóval teljesen olyan az egész, mintha egy kollégiumi szobában lakna.

 Magnotta, eredeti nevén Eric Clint Kirk Newman, leveleiben azt is leírja, hogy épp franciául tanul, és felsőfokú képzésben vesz részt, ami miatt kifejezetten izgatott, mert állítása szerint annyi lehetősége lesz a jövőre nézve, hogy nem is tud dönteni, mit válasszon majd, ha befejezte a tanulmányait.

Úgy tűnik, Magnotta semmiféle megbánást nem érez az elkövetett bűneiért. Leveleiben ugyanis semmiféle utalás nincs a gyilkosságra, sem arra, hogy mi motiválta, amikor elkövette. Elsiklik a téma felett, inkább csak azt hangsúlyozza, hogy a bent léte olyan, akár egy nyári tábor.

luka-magnotta-image-one

Egyik levelében a következő, jópofának gondolt üzenet áll:

„A pizzaesték hizlalnak, ezért gyakran táncolok és futok. Például Valentin-napkor annyi csoki volt, amivel bőven elronthattam volna a diétámat, sőt, azok a rohadék őrök azt is megígérték, hogy hoznak Ferrero Rocher-t, de hazudtak. Néhány ember annyira önző, ez meg engem baromira felidegesít. Úgyhogy inkább kimentem a hóba, és építettem egy hóembert, hogy végre lenyugodjak. LOL. Tudom, hogy gyerekes, de imádom. Hógolyózni is! Szerencsére itt forró csoki is van.”

Magnotta a börtönétkeztetésről is kifejti a véleményét egy-egy levelében:

„A benti étel nagyon-nagyon jó és bőséges, de az olasz kaják a kedvenceim, és a fagyit is eléggé szeretem.”

2015. március 3-án azzal hencegett, hogy van egy minden nap nyitva tartó kisbolt, ahol MINDENT lehet kapni, amit az ember csak el tud képzelni.

Egy másik levélben megígérte a barátainak, hogy ha legközelebb meglátogatják, filmezni fognak együtt, és többek között azt is megosztotta, hogy nagyon szereti a hokit és a teniszt, mert rengeteget fogyott sportolva.

Alig várom, hogy a jövő hónapban már röplabdázhassak is, mindig is kiváló játékos voltam. Ja, és van itt egy nagyon jó edzőterem is, így napi 2 órát tudok a sportnak szentelni, esténként pedig a kertben sétálok a virágok között. Az orgona a kedvencem.”

Romantikus lélek ez a fiatalember, azonban valószínűleg a csodás életről szóló történeteknek a fele sem igaz, vagy legalábbis nagyon távol áll az igazságtól. A bírósági tárgyalások ideje alatt skizofréniával, borderline személyiségzavarral és nárcizmussal diagnosztizálták, de ezekről nem nagyon szeret beszélni. Teljesen egészséges embernek vallja magát.

Még mielőtt dühében felrobbanna, hogy hogy lehetséges ilyesmi, és milyen börtön az, ahol egy gyilkos gyakorlatilag bármit megtehet, eláruljuk, hogy egy nevét elhallgató őr szerint Luka Magnotta kifejezetten visszahúzódó és félénk személyiség. Sportolni sosem szokott, sétálni sem megy el, a többi fogolytól pedig fél. Nem beszél senkivel, és senki nem beszél róla. Valószínűleg kreált magának egy jól hangzó életet, és ennyi.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál