Home | Határon túl | Délvidék | A Magyar-Horvát Baráti Kör visszafogottságot kér a két ország kormányától

A Magyar-Horvát Baráti Kör visszafogottságot kér a két ország kormányától

NYILATKOZAT 

Magyar-Horvát-Baráti-körA Magyar – Horvát Baráti Kör elnökségét aggodalommal töltik el a menekültügy kapcsán a közelmúltban a magyar-horvát viszonylatban történt események és nyilatkozatok.

 A két nemzet közel ezer esztendős kapcsolatának túlnyomó részében a legszorosabb együttműködés, testvérinek mondható együttélés volt a meghatározó. Az elmúlt 25 évben reneszánszát éli a két nép barátsága. 816 évig perszonálunióban, jelenleg pedig az Európai Unióban kell érvényesítenünk azonos értékrenden alapuló közös érdekeinket. Az ilyen szomszédsági kapcsolat példa nélkül áll Európában.

A fentieket figyelembe véve végzetes hibának tartjuk, ha aktuálpolitikai kérdések hibás és túldimenzionált kezelése veszélyezteti ezt a kapcsolatot. Ebből kiindulva tisztelettel kérjük mindkét ország kormányát és a közvéleményt befolyásoló médiát, hogy az Európai Unió jogszabályainak és szerződéseinek előírásait betartva cselekedjenek, és egymás iránti tisztelettel, visszafogottan nyilatkozzanak a másik fél lépéseinek értékelésekor.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál