Home | A világból | Áder János több szír menekültet szeretne látni Kanadában is

Áder János több szír menekültet szeretne látni Kanadában is

áder-ban-ki-mun

Áder János és Ban Ki Mun

 Növelné a szír menekülteknek járó támogatást a magyar államfő – ez az összeg ugyanis sajnos a felére csökkent. Áder János szombati New York-i látogatásán arra kérte Ban Ki Mun Ensz főtitkárt, hogy támogassa azt a magyar javaslatot is, amely a jelenleg elfogadott 1 milliárd euró helyett, 6 milliárddal támogatná a menekülteket.

 A köztársasági elnök szerint nem csak uniós, hanem világkvótákban kellene gondolkodni. Hogy ne csak Európának legyen humanitárius kötelessége és felelőssége a segítségnyújtás, hanem az Egyesült Államoknak, Kanadának, Ausztráliának és Kínának is. A világszervezet főtitkára azt közölte, megérti a kihívásokat, amelyekkel Magyarországnak szembe kell néznie, a migránsok és menekültek miatt, de hangsúlyozta a méltóság és az emberi jogok tiszteletben tartását az ügyek kezelésekor.

 A világkvóta ajánlása azért is váratlan, hiszen a magyar kormány regionálisan az európai kvótát sem tartotta elfogadhatónak addig, míg a menekültválság kiindulópontját nem kezeli a nemzetközi közösség.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál