Home | A világból | Európa | Utasok százai rekedtek az atlanti óceán mindkét partján

Utasok százai rekedtek az atlanti óceán mindkét partján

 Nem csak a Toronto-Budapest járat utasai kerültek átmenetileg bajba. Dianne Kiparisas a torontói Skyway tours utazásszervezője elmondta, hogy kanadaiak százai rekedtek Görögországban is, miután a SkyGreece légitársaság törölte szerdai és csütörtöki járatait.

Az utasok dühösek és csalódottak, akik közt sok idős is van. Többeknek már haza kellett volna érniük Torontóba, hogy a vakációjuk után munkába tudjanak állni, de jelenleg Görögországban vannak teljes bizonytalanságban. Aris Sideratos a Skyway Tours igazgatója elmondta, hogy fogalmuk sincs mit mondjanak az utasoknak.

„Várjuk a SkyGreece légitársaság közleményét, hogy az ügyfeleinknek továbbadhassuk, hogy mit tehetnek most” -mondta Sideratos.

A Global News egy közösségi oldalon olvasható bejegyzést közöl, miszerint a torontói repülőtér emberei azt mondják, a SkyGreece egyetlen Boeing 767-300-asa azért kellett, hogy a földön maradjon, mert a társaság nem fizette ki a leszállási illetékeket a légikikötőnek.

A torontói magyar főkonzulátus segít a hazajutásban

Csige Gábor torontói magyar konzul arról tájékoztatta az MTI-t, hogy SkyGreece augusztus 19-i járata sem indult el, de augusztus 22-én az utasok hazajuthattak a légitársaság egy másik járatával.

    Magyarország torontói főkonzulátusa állampolgári bejelentés alapján értesült arról, hogy törölték a SkyGreece, GW428-as Toronto-Budapest-Szaloniki járatát. Azonnali segítségnyújtást azonban egy magyar állampolgár sem kért.

Csige Gábor közölte, hogy a főkonzulátus munkaidőben a +1-647-349-2550 telefonszámon, munkaidő után pedig a +1-416-427-5989  telefonszámon fogadja a hívásokat és mindent megtesz, hogy segítse a magyar állampolgárok hazajutását.

iconarrow A torontói magyar főkonzulátus egyéb elérhetőségei >>

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál