Home | Hírek | Kanadából | Kanadában rekedtek a SkyGreece légitársaság utasai (+video)
A várva-várt Budapest-Torontó járat egyelőre még nem száll fel, majd csak a következő hónapban.

Kanadában rekedtek a SkyGreece légitársaság utasai (+video)

Lehet, hogy beigazolódnak a félelmek és a SkyGreece légitársaság az indulását követően két hónap után összeomlik. Ugyanis ma durván hoppon maradtak a SkyGreece Airlines utasai Kanadában, köztük sok magyar is, – írja az Airportal. A cég múlt heti járattörlései után ma se szállt fel társaság gépe Torontóból Budapest felé, a cég kanadai irodái bezártak, nem lehet elérni a légitársaság ügyfélszolgálatát és vezetőit sem.

Törölve!

A légitársaság weboldala ugyan működik, de a Facebbok oldaluk és Twitter fiókjuk is felfüggesztésre került. Ezt követően kaptak szárnyra olyan értesülések, hogy a légitársaság beszünteti működését.

Az egyetlen Boeing 767-300-as repülőgéppel rendelkező SkyGreece Airlines szerdai és csütörtöki torontói járatait törölték a légitársaság működésével összefüggő, „üzemeltetési okok” miatt, de már a múlt heti egyik járatuk is négy napos késéssel tudott csak elindulni – kanadai lapértesülések szerint.

Törölve a budapesti járat, Kanadában rekedt utasok százai, köztök több magyar is

A hivatalos menetrend szerint a mai Torontóból érkező járatnak reggel 9:10-kor kellett volna leszállnia Ferihegyen. A Budapest Airport járatinformációs oldala szerint azonban a járat törlésre került, csakúgy, mint a délutáni Szalonikiből érkező és a menetrend szerint 16:10-kor Torontóba induló járat.

A múlt heti több napos járatkésések és az eheti járattörlések több száz utast érintettek, köztük számos magyart is, akik Kanadából tértek volna haza Budapestre,  de olyanokat is, akik ezen a héten utaztak volna ki Kanadába.

A kanadai Citynews magyar utasokat is megszólaltatott tudósításában, akik azt nyilatkozták, hogy nem kaptak semmilyen információt a légitársaságtól, hogy mikor és hogyan tudnak hazautazni.

Károlyfi Zoltán arról beszélt a tévének, hogy csak egy kicsit spórolni akartak a SkyGreece-szel, de most végül sokkal többet kell fizetniük. A Citynews Facebookon elérte cég egyik vezetőjét és tulajdonosát Nicholas Alexandris atyát, aki szerint nem ő hozza a működési döntéseket, de most a cég ügyeiért dolgozik Görögországban.

Az egyik Kanadában rekedt horvát utasnak a horvát hatóságok azt tanácsolták, hogy próbáljon máshogy hazajutni, mert semmit nem tudnak arról, hogy a SkyGreece gépe fel fog-e szállni még valaha.

Tanácstalan a magyarországi képviselet is

Az Airportal elérte a légitársaságok magyarországi képviseletével és repülőjegy-értékesítéssel foglalkozó B2Sky Hungary-t, akik többek közt a görög légitársaság magyarországi képviseletét is ellátják. Tőlük azt a tájékoztatást kapták, hogy a SkyGreece velük sem közölt információt a kialakult helyzetről. A légitársaság központját nem tudják elérni, így tehetetlenek, de az utasokat megpróbálják a tőlük telhető minden módon segíteni.

Kovács Julianna a B2Sky ügyvezető igazgatója azt tanácsolta az utasoknak, hogy próbáljanak várni 1-2 napot, amíg tisztázódik a légitársaság helyzete, mert az elmúlt hónapokban is többször előfordult, hogy a törölt csütörtöki járatok a hétvégén közlekedtek. Akiknek nagyon sürgős az utazás, azoknak ők is azt tanácsolják, hogy vásároljanak jegyet egy másik légitársaság járatára, azonban azt garantálni nem lehet, hogy a felmerülő többletköltségeket – az új jegy árát, szállás és transzfer-költségeket – bárki megtéríti a jövőben.

A légitársaság vezetői elérhetetlenek, egymásra mutogatnak

Forrás: citynews.ca | © AIRportal.hu

Forrás: citynews.ca

A kanadai CityNews csatorna próbálta elérni a légitársaság több tulajdonosát és vezetőjét – sikertelenül. Egyedül Nicholas Alexandris atyát, a cég egyik felelős vezetőjét és igazgatósági tagját sikerült elérni egy Facebook üzenetben, mielőtt ő is felfüggesztette volna Facebook fiókját.

Alexandris Facebook üzenetében azt nyilatkozta, hogy jelenleg Görögországban tartózkodik, nincs szabadságon, hanem a légitársaság ügyein dolgozik. Későbbi információk szerint Alexandris már két hete lemondott a SkyGreece cégben betöltött igazgatósági tagságáról.

Alexandris a légitársaság elnökéhez és fő tulajdonosához, Ken Stathakis-hoz irányította a riportert, azzal, hogy ő a fő tulajdonos, aki az összes döntést meghozza a légitársaság működésével kapcsolatban. Továbbá megnevezte a társaság másik két Kanadában élő görög résztulajdonosát, akik talán tudnak a helyzetről információval szolgálni, azonban a TV csatornának egyiküket sem sikerült megszólaltatni.

Már az első járat is nyögvenyelősen indult

A SkyGreece Airlines 2015. júniustól üzemeltetett menetrend szerinti járatokat Kanada és Görögország között. A légitársaság szerdánkénti járatai zágrábi, a csütörtöki járatok pedig budapesti közbenső leszállással közlekedtek. A menetrend szerint hetente egyszer Budapestre érkező járat az eltelt bő két hónap alatt több alkalommal bérelt repülőgéppel, vagy jelentős késésekkel közlekedett.

 

A torontói magyar főkonzulátus segít a hazajutásban

Csige Gábor torontói magyar konzul arról tájékoztatta az MTI-t, hogy SkyGreece augusztus 19-i járata sem indult el, de augusztus 22-én az utasok hazajuthattak a légitársaság egy másik járatával.

    Magyarország torontói főkonzulátusa állampolgári bejelentés alapján értesült arról, hogy törölték a SkyGreece, GW428-as Toronto-Budapest-Szaloniki járatát. Azonnali segítségnyújtást azonban egy magyar állampolgár sem kért.

Csige Gábor közölte, hogy a főkonzulátus munkaidőben a +1-647-349-2550 telefonszámon, munkaidő után pedig a +1-416-427-5989  telefonszámon fogadja a hívásokat és mindent megtesz, hogy segítse a magyar állampolgárok hazajutását.

iconarrow A torontói magyar főkonzulátus egyéb elérhetőségei >>

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál