Home | Hírek | Kanadából | Öngyilkos lett a félrelépős weboldal két kanadai felhasználója (+video)

Öngyilkos lett a félrelépős weboldal két kanadai felhasználója (+video)

A kanadai hatóságok megerősítették: két férfi öngyilkos lett, miután hackerek feltörték a hűtlenkedő házasoknak szánt társkeresőt, majd az ő adataik is felkerültek a világhálóra.

Az Impact Team nevű hackercsoport a múlt héten beváltotta ígéreteit, és egy 9,7 gigabájtos adatcsomagban közzétette a félrelépős oldal közel 33 millió felhasználójának adatait.

A torontói rendőrség tájékoztatása szerint két férfi öngyilkos lett, amiért kikerültek személyes adataik a világhálóra, és fény derült félrelépéseikre.

A szex Google-jeként is emlegetett Ashley Madison több mint ötven országban elérhető, és 37 millió felhasználója van. A kiszivárgott adatok szerint 15 ezer felhasználó regisztrált kormányzati vagy katonai hivatalos e-mail címről, de a Harvard és Yale egyetemek dolgozói épp úgy megtalálhatóak a listán, mint a Vatikán vagy az ENSZ munkatársai.

Az oldalt üzemeltető Avid Life Media majdnem félmillió dolláros jutalmat ajánlott fel azoknak, akik segítenek a hackerek rendőrkézre kerítésében. A cég szerint az adatlopás bűncselekménynek minősül, ráadásul a hackerek a felhasználók bankkártya-tranzakcióinak adatait is közzétették. Az oldal ezért arra figyelmezteti az érintett felhasználókat, vizsgálják felül a bankszámláikat.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál