Home | Hírek | Kanadából | SkyGreece – Az Észak-amerikai görög kolónia légitársasága (+video)

SkyGreece – Az Észak-amerikai görög kolónia légitársasága (+video)

BillAlefantis

Bill Alefantis, az egyik alapító

A SkyGreece görög származású, de Észak-amerikai alapítói rögös útnak vágtak neki, amikor úgy döntöttek, hogy saját kezükbe veszik a sorsukat és saját légitársaságot alapítanak az addig őket kiszolgáló Olympic Airlines csődje után. Három év alatt beszerezték a szűkséges engedélyeket és májusban el is kezdték üzemeltetni a transzatlanti járatukat. Bill Alefantis, az egyik alapító beszélt erről és a budapesti desztinációról.

A Malév csődje után a hosszú távú járatok eltűntek a magyar piacról, most a napokban viszont két légitársaság is elindította közvetlen járatát Budapest és Toronto között. A komoly fejlesztési tervekkel érkező SkyGreece ugyan egy fiatal légitársaság, ám pilótái és légi utaskísérői, valamint műszaki személyzete az Olympic Airlines-nál szerzett komoly tapasztalatot.

Mi vagyunk az egyetlen, görögországi légitársaság, amelyik transzatlanti útvonalakon repül és egyaránt rendelkezik az EU-s, az amerikai és a kanadai működési engedélyekkel – minden bizonnyal a kanadai közlekedési hatóságok is látták a bennünk rejlő lehetőségeket – mondta el Bill Alefantis, a SkyGreece Airlines egyik alapítója és kereskedelmi igazgatója.

Honnan jött a légitársaság indításának ötlete?

Az alapítók közül mindannyian görög származású amerikaiak és kanadaiak vagyunk, és már évtizedek óta dolgozunk az utaztatásban. Édesapám túraszervező volt, saját irodánkat 50 éve hozta létre Montrealban. Én folytatom az örökségét és az egyik meghatározó kanadai túraszervezővé nőttük ki magunkat, mi több, 17 éven keresztül az Olympic Airways legnagyobb értékesítője voltunk. Amikor a légitársaság 2009-ben csődbe ment, elvesztettük legjobb partnerünket és elhatároztuk, hogy saját kezünkbe vesszük a sorsunkat és mi magunk határozzuk meg a terméket. Három hosszú, adminisztrációval, piackutatással és harccal töltött év után 2014 januárjában megkaptuk a görög működési engedélyt. Repülni júniusban kezdtünk, és az Air Madagascar, a Royal Air Maroc, legújabban pedig az ENSZ megbízásából üzemeltetünk járatokat.

A transzatlanti járatokat májusban kezdjük meg Athénből, Szalonikiből, Budapestről és Zágrábból Toronto, Montreal és New York irányába. A gépek csütörtökönként a Toronto-Budapest-Szaloniki-Budapest-Toronto, szombatonként a Toronto-Budapest-Toronto útvonalon közlekednek, de csak transzatlanti jegyeket árusítunk, tehát a Magyarország-Görögország közötti forgalomra nem vehető igénybe a SkyGreece.

Járataik kínálnak majd csatlakozást is?

Igen, de erről most még nem beszélhetek. Célunk, hogy kiváló alternatívát biztosítsunk az utasok és az utazási irodák számára Európa és Észak-Amerika közti közvetlen útvonalakkal, ott, ahol jelenleg nincs direkt járat. Azonban a lehetőségeink jobb kihasználása érdekében szükségünk van egy stratégiai partnerre, valamint átszállási lehetőségekre, ezek megvalósítása jelenleg az elsődleges prioritásunk. Ám ezzel kapcsolatban is hamarosan új bejelentést teszünk.

Mi az Önök célpiaca?

Alapvetően egy „etnikai” légitársaság vagyunk, ami azt jelenti, hogy az Észak-Amerikában élő, európai származású csoportokat szólítjuk meg, hiszen ők előszeretettel látogatják családtagjaikat, barátaikat. Ám célállomásaink választásakor fontos szempont volt, hogy komoly turisztikai vonzerővel bírjanak az észak-amerikai piac irányába. Magyarországnak vagy Horvátországnak például egyaránt kiválóak az adottságai, de jelenleg nincsenek közvetlen járattal kiszolgálva.

Az új járatokat lelkesen fogadták a túraszervezők, és ezek a célországok is nagyobb promóciót kapnak a helyi közönség körében, akiknek jelentősen leegyszerűsödik európai utazásuk. A közvetlen járatok erősítik a turizmust és a szabadidős utazást, egyébként a budapesti útvonalon számításaink szerint a jegyek 30 százaléka talál gazdára Magyarországon, a többi Kanadában.

Milyen érvek szóltak Budapest mellett?

Nem pusztán az, hogy én személy szerint nagyon szeretem ezt a várost és úgy vélem, ez lehet a következő slágerdesztináció a piacon, de elkötelezettek vagyunk az ország irányába. Befektetünk az infrastruktúrába és már aláírtuk a szerződést az Aeroplex-szel a gépeink karbantartására, és magyar pilótákat és kabinszemélyzetet is toborzunk járatainkra. Azt szeretnénk, ha minden budapesti gépünkön legalább két magyar légi utaskísérő dolgozna.

Hisszük, hogy a város és az ország rengeteg lehetőséget tartogat, és mi vagyunk az egyedüli légitársaság, amely egész éves összeköttetést biztosít ide Észak-Amerikából. Nagy potenciált látunk a folyami hajózásban, amely egyre népszerűbb a kanadai és az amerikai utazók körében, és bár tudjuk, hogy erős a verseny a piacon, mi jobban pozícionáljuk magunkat és jobban kiszolgáljuk a magyar piacot. Összességben elmondhatom: nagy terveink vannak Budapesttel.

Az utazási irodák hogyan foglalhatnak a SkyGreece járatokra?

A torontói Pearson reptér tábláját a két budapesti járat látható.

Csupán másfél óra különbséggel, egymás után indult Torontóból a SkyGreece és az AirTransat első járata Budapestre.

A foglalások március 15-én indulnak és elérhetőek vagyunk a GDS-ekben és a saját weboldalunkon, valamint budapesti képviseletünkön, a B2Sky Hungary-n keresztül. Az áraink pedig nagyon versenyképesek.

Milyen csatornákon népszerűsítik majd útvonalaikat?

Elsősorban a magyar származású észak-amerikaiakat célozzuk meg és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezen közösségekhez eljusson az üzenetünk. Emellett együttműködünk a tour operatorokkal és a légitársasági csatornákon is végzünk marketingtevékenységet.

Mi jellemzi a terméket?

Mi egy full-service légitársaság vagyunk, és nagyon nagylelkű a csomag-szabályozásunk: minden utasunk két, összesen 40 kg-os poggyászt adhat fel. A fedélzeten meleg, mediterrán jellegű ételeket és szintén Dél-Európából származó italokat szolgálunk fel, és az utasok kérhetnek tengeri, vegetariánus és gyerekmenüt.

A kabinban két osztály, turista és premium economy készült, utóbbira minimális felárért kaphatóak a jegyek. A flottánk Boeing 767-es gépekből áll, és bármikor bővíthető a kapacitás: ha a kezdeti lelkesedés folytatódik, rövid időn belül el tudjuk indítani heti harmadik-negyedik járatunkat.

De ahogy már fentebb említettem, rövid időn belül további izgalmas bejelentések várhatóak.

A SkyGreece legelső transzatlanti járata, Toronto-Montréal-Athén útvonalon 2015. májusában.

turizmus.com

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál