Home | A világból | Színes bőrben rejlik a fiatalosság génje

Színes bőrben rejlik a fiatalosság génje

Vancouver – Amerikai kutatók az Olay kozmetikai óriáscég megbízásából csaknem egymillió ember génállományát, és bőrtípusát vizsgálták.

Halle Berry 48 évesen

Halle Berry 48 évesen

A szakemberek szerint a fiatalos gének birtoklói hozzávetőleg tíz esztendővel néznek ki a valós koruknál kevesebbnek. A felfedezést a nyugat-kanadai Vancouverben megrendezett Bőrgyógyászati Világkongresszuson jelentették be. A dermatológusoknak készített magyarázatban hét kategóriára osztották a kérdéses gént.

Ezek között olyan szempontok szerepeltek, mint az önjavítás, és a káros környezeti hatásokra való reagálás.
– Azt gondoltuk, a sötétebb bőrszínű emberek a több pigment miatt viselik jobban a korosodást, de be kellett lássuk, van ott még valami más is – vázolta Alexa Kimball, a Harvard Orvosi Iskola bőrgyógyász professzora, nem csoda, hogy sokan máris nagy áttörést rebesgetnek a bőrfiatalító kozmetikai termékek piacán.
– A „kivételesen idősödő” bőrtípusok tulajdonosainak génjei magukban rejtik a sikeres idősödés kulcsát.  Amennyiben meg lehet fejteni a gén hatásmechanizmusát, és meg lehet érteni, hogy miért működik másként bizonyos színes bőrű nőkben, akkor a kutatóink segíteni tudnak a többi nőnek is, hogy olyan bőrük legyen, mint a kivételnek, méghozzá egész életükben – foglalta össze a Daily Mailben dr. Rosemarie Osbourne, a Procter & Gamble szépségkutatási részlegétől.
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál