Home | A világból | Európa | Air Transat: a kanadaiak kedvence Európa

Air Transat: a kanadaiak kedvence Európa

airtransat

A magyar nyelvű Air Transat katalógus címlapja. (Forrás: AVIAREPS)

Nincs kétség afelől, hogy a kanadai utazók kedvelik Európát – vonta le a végkövetkeztetést az Air Transat abból a megrendelésére készített közvélemény kutatásból, amely a kanadaiak utazási szokásait hivatott a legfrissebben felmérni.

A felmérés szerint a kanadaiak 87%-ának vágya, hogy egy nap ellátogasson Európába, amelynek városai közül a legnagyobb kíváncsiságot Párizs élvezi. A francia fővárosba a megkérdezettek 55%-a mindenképp el szeretne jutni, utána 53%-kal Róma, 51%-kal London, 41%-kal Athén és 37%-kal Barcelona szerepel a legnépszerűbb kitűzött úti célok között.

Az április 21. és május 1. között készített közvélemény kutatásból, amelynek során az Ipsos Reid online kérdőívén keresztül 2231 potenciális Európa-utazót sikerült szóra bírni az sajnos nem derül ki, hogy mennyien kíváncsiak Budapestre, ahová az Air Transat mához éppen két hétre, június 18-án érezik meg az első járatával, de önmagában a járatnyitás ténye bíztató jel arra, hogy Magyarország is egyre érdekesebb a kanadai utazóközönség számára.

A kanadai utazók érdeklődése – derült ki ez is a kutatásból – legnagyobb részben (74%) Európa történelme iránt mutatkozik, míg közvetlenül mögötte (68%) az adott ország gasztronómiája, a helyi konyha jellegzetességei, harmadik helyen (61%) pedig a kulturális és múzeumi programok állnak az utazási kedv középpontjában, amelyek minden elfogultság nélkül Magyarországon bőven rendelkezésre állnak.

A felmérésnek az új budapesti járat szempontjából is az egyik leg figyelemre méltóbb következtetése, hogy a kanadaiak döntő többségének (88%) megítélése szerint egy európai utazás hosszabb időt és/vagy nagyobb anyagi ráfordítást igényel, de a közvetlen légi járatok rendelkezésre állása egyértelműen segítségére van ezen visszatartó tényezők leküzdésének. A megkérdezettek csaknem háromnegyede vélekedik úgy, hogy egy átszállást nem igénylő járattal a kiszemelt úti céljuk már nem is olyan messzi Európában.

Az Air Transat útvonalhálózata jelenleg Belgium, Görögország, Olaszország, Skócia, Spanyolország, Hollandia, Portugália, Svájc, Franciaország, Anglia, valamint a közép-európai térségben Csehország és Magyarország, összesen 27 városába kínál közvetlen járatokat. Mivel az Air Transat mögött egy komplett, saját utazásszervező cég, a Transat Tours is áll az utasok szállásuk megszervezésével egybekötve is választhatnak olyan megoldást, amellyel az egyik európai városba érkezve, majd egy másikból hazarepülve tesznek az öreg kontinensen belüli körutazást.

Kanada egy karnyújtásnyira, jövő nyáron is!

Az Air Transat járata hetente egyszer, csütörtökönként lesz elérhető a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről. A kanadai légitársaság Toronto – Montréal – Budapest oda-vissza útvonalon a flottájának 345 utasférőhelyes A330-200-as Airbusaival fog közlekedni június 18-tól kezdődően. Az idei szezon utolsó járata október 8-án száll fel Budapestről Montréal és Toronto irányába.

A jövőt, a lehetséges folytatást firtató kérdésünkre Tóth Attilától, az Air Transat magyarországi képviseletét ellátó AVIAREPS Kft. ügyvezető igazgatójától a következő választ kaptuk: „Nagyszerűen alakulnak a járatok foglalásai a teljes szezonra vonatkozóan, így a jövő nyári menetrenddel is nemsokára debütálunk.”

Tóth Attilát egy külföldi szakmai konferencia szünetében sikerült elérni, ezért röviden egyelőre csak ennyit tudtunk meg, de nincs már sok hátra, napra pontosan két hét múlva, a június 18-i sajtótájékoztatóval egybekötött ferihegyi járatfogadó ünnepségen minden bizonnyal további részletek is kiderülnek.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál