Home | Hírek | Kanadából | Formula-E verseny Montreál belvárosában
2016-ban Montreál utcáin száguldozhatnak az elektromos Formula autók

Formula-E verseny Montreál belvárosában

Még az elektromos széria első szezonja sem ért véget, máris megvan a 2016 őszén induló harmadik évad nyitóversenye: Montreal, de nem az F1-es pálya kaphatja meg a lehetőséget. -olvasható a formula.hu weboldalán.

Két hétvége még hátravan a Formula-E történetének első szezonjából (Moszkva és London), de a széria vezetője, Alejandro Agag gondolatban már sokkal távolabb jár. Az elmúlt hetek folyamatos tárgyalásai után könnyen lehet, hogy a 2016/2017-es évad nyitóversenyét Montrealban rendezik meg.

„Jól haladnak a tárgyalások” – mondta Agag az Autosportnak. „Az volt az ötletünk, hogy ha találunk egy pályát, és ha sikerül mindent megoldani, akkor ott lehetne rendezni a szezonnyitót jövő szeptemberben.” A helyzet érdekessége, hogy a város vezetősége nem a Forma-1 által már kitaposott ösvényt szeretné járni, azaz nem a Notre-Dame szigeten feszülnének egymásnak az elektromos autók, inkább a belváros utcáit szemelték ki az e.Prix-re.

„A polgármester egy utcai pályán szeretne versenyt rendezni a város központjában” – mondta Agag. „Nem akarunk túl sok olyan pályát, amelyek nem a belvárosban vannak. Annak ellenére, hogy Montreal a határon van ebből a szempontból.” Agag reméli, hogy a Formula-E második idényének versenynaptárát a következő hetekben sikerül véglegesíteni. A későbbiekben esély van még egy mexikói futamra az F1-es pályán, mely illeszkedne a sorozat városias jellegéhez, és elfogadásra vár egy tervezet egy párizsi versenyről is.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál