Home | Sport | jégkorong | Kanadaiak húzták fel a magyar hokiválogatottat a világelitbe
A kanadai játékosok az állampolgársági eskűtételen

Kanadaiak húzták fel a magyar hokiválogatottat a világelitbe

A játékosok és a szakmai stáb tagjai egyöntetűen arról beszéltek, hogy a magyar jégkorong-válogatott megérdemelten jutott fel a világ 16 legjobbja közé a krakkói divízió I/A világbajnokságról. Két játékost honosított a tortna előtt a magyar válogatott. Ők az első olyan honosítottak, akiknek nincs magyar ősük.

„A többiek közül páran mesélték, milyen érzés volt 2008-ban feljutni. Azt pedig egyszerűen felemelő volt látni, miként él együtt a csapat a szurkolókkal. Köszönöm a lehetőséget, hogy a magyar válogatottban játszhattam” – mondta a Fehérvár kanadai születésű csatára, Andrew Sarauer, aki bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

A 40 éves Frank Banham hasonlóan vélekedett: „Kisfiúként volt egy álmom, hogy eljussak az NHL-be, ez sikerült. Most pedig végtelenül boldog vagyok, hogy egy olyan válogatott fogadott a sorai közé, amely jövőre az A csoportban szerepelhet” – mondta Banham, aki nem tudja, számára mit hoz a jövő. „A fiatalok ugyan engem is fiatalon tartanak, minden edzésen keményen kell harcolnom a helyemért, de ez nem megy a végtelenségig. Remélem, bírom a következő szezont is, de először is a jövő héten megműtik a régóta fájós térdemet.”

Rich Chernomaz a magyarok szintén kanadai szövetségi kapitánya maximálisan elégedett volt csapatával: „Büszke vagyok a fiúkra, mindent a megbeszéltek szerint végeztek. Ez nem csak a vb-re vonatkozik, már a számukra kiküldött elméleti anyagot is remekül elsajátították, aztán a jégen, edzésen és meccseken is minden feladatnál keményen harcoltak. Érezhető volt, hogy mindenki küzd, hogy bekerülhessen a keretbe. A vb-n pedig bebizonyították, hogy ott a helyük a legjobbak között” – mondta a kapitány.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál