Home | Hírek | Kanadából | A kanadai magyar aki megrendszabályozta a kanadai légiközlekedést

A kanadai magyar aki megrendszabályozta a kanadai légiközlekedést

gabor-lukacs2 Egy Halifaxban élő magyar fiatalamber minden bizonnyal szálka az összes kanadai légitársaság szemében. Lukács Gábor matematikus eddig 26 eljárást indított az országban működő légitársaságok ellen, és ezekből 24-et meg is nyert.

 Ő neki köszönhetjük azt, hogy 250 dollár helyett 1800 dollárig kártalanítják a légitársaságok azokat az utasokat, akiknek járatát törlik, vagy túlfoglalás esetén nem férnének fel a gépre.

 Most pedig alkotmányjogi panaszt tett a bíróság előtt a teljes kanadai Légiközlekedési Hatóság ellen.

Egy utast a reptéren hagyott az egyik cég, pedig saját bevallása szerint időben odaért a kapuhoz. Az ügy a hatóság elé került, ami a légitársaságnak adott igazat, elfogadva, hogy az utas késett. Mikor Lukács kikérte az ügy papírjait az információk többségét visszatartották.

A hatóság úgy működik, mint egy bíróság, ezért az eljárásnak nyilvánosnak kell lennie, különben semmi sem garantálja, hogy pártatlanul, hiteles bizonyítékok alapján járnak el -mondta a matematikus.

A 32 éves Lukács Gábor 16 éves korában költözött Magyarországról Kanadába és a torontói York Egyetemen szerzett diplomát. Akadémiai karrierjét pedig az Új-skóciai Dalhousie Egyetemen, illetve a Manitoba Egyetemen folytatta tudományos oktatóként.

A Yahoo-n olvasható nyilatkozatában elmondta Lukács Gábor, hogy minden héten több levelet kap az utasoktól, akik tanácsot kérnek tőle. A sok levél megerősíti, hogy valóban így van: „kanadainak lenni azt jelenti, hogy szereted a juharszirupot, a hokit és gyűlölöd az Air Canadát” – mondta Lukács, azzal kapcsolatban, hogy az ő frusztrációja a légitársasággal akkor kezdődött, amikor az akadémiai munkája miatt elkezdett utazni.

A teljes Yahoo-s cikket angolul itt lehet elolvasni

 

gabor-lukacs

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál