Home | kanadai-magyar | A kanadai kormány magas rangú elismerései magyar vállalkozásoknak
Szabó Stefánia főkonzul

A kanadai kormány magas rangú elismerései magyar vállalkozásoknak

A Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetsége 2015. február 20-án, Torontóban megrendezett nagyszabású üzleti vacsoráján magas rangú szakmai elismerést kapott a kanadai kormánytól két magyar alapítású vállalkozás, valamint ünnepelték a Corvina Business Directory kiadásának 11. évfordulóját.

Az üzleti vacsorához kapcsolódóan, a magyar borok kanadai promócióját végző Vinum Tokaj Canada képviselői tartottak borbemutatót. A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel Eve Adams és Corneliu Chisu kanadai szövetségi parlamenti képviselők, Ódor Bálint ottawai magyar nagykövet, Szabó Stefánia torontói főkonzul, valamint Stelbaczky Tibor torontói gazdasági és kereskedelmi tanácsos.

Ódor Bálint nagykövet gratulált a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetségének a két ország gazdasági kapcsolatainak erősítése érdekében kifejtett tevékenységéért, valamint a Corvina Kiadvány gondozásáért, mely kiváló eszköz a magyar vállalkozások bemutatására a kanadai piacon.

Az ottawai nagykövetség és a torontói főkonzulátus is kiemelt prioritásként kezeli a gazdasági kapcsolatok fejlesztését Magyarország és Kanada között. A nagykövet és a főkonzul asszony is örömmel számolt be az elmúlt időszak üzleti sikereiről, így, többek között a mádi Dry by Tokaj „Top Imported White Wine of Canada” díjáról, hangsúlyozva, hogy a minőségi magyar bor, a gazdasági kapcsolatokon kívül, a kulturális és turisztikai kapcsolatok építésében is jelentős szerepet játszik.

A Kanadai Kormány nevében, a kanadai piacon kifejtett magas színvonalú, professzionális tevékenységük elismeréseként, Corneliu Chisu parlamenti képviselő oklevelet adott át a Kanadai Magyar Vállalkozók Szövetsége, illetve a Vinum Tokaj Canada elnökeinek.

A Corvina Business Directory egy 11 éve folyamatosan működő -elsősorban offline, azaz nyomtatott kiadvány, amely a kanadai magyar és magyarországi cégeket is felsorakoztat jegyzékében. Emellett modern korunk követelményeit és a vállalkozások igényeit is figyelembe véve a Kanada Világa saját forrásából és a gondozásában, kísérleti jelleggel (Béta) másfél éve fejleszti az Interneten elérhető Kanadai Magyar Hálózat Online céges jegyzékét, amelyben szereplő kanadai-magyar üzleteket napi több száz érdeklődő látogatja és ismerheti meg.

forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium alapján

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál