Home | A világból | A Niagara-vízesés is részlegesen megfagyott a tartós hidegben (+video)

A Niagara-vízesés is részlegesen megfagyott a tartós hidegben (+video)

A sarkvidéki légtömegek betörése miatt az Egyesült Államokban és  Kanadában is dermesztő hidegek vannak. Az átlagosnál is 14-25 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet. Részlegesen megfagyott a Niagara-vízesés a mínusz 10 Celsius-fokos hidegben, de persze a jelenség, még több látogatót vonz.

Amikor valóban befagyott a Niagaraiconarrow

iconarrowKorábban: Megdermedt a Niagara-vízesés (olvasóink fotói)

Az Ontario tartományt az USA,  New York államától elválasztó vízesésen másodpercenként 2400 köbméternyi víz folyt át. Az immár félszáz méter magas jégzuhatag csak az egyik „áldozata” a szokatlanul hideg télnek, amely a kontinens keleti partvidékén tombol. New York és Washington is a hó alatt nyög.

A mínusz 10 fokos hideg mindent megfagyasztott a vízesés környékén/Fotók: Reuters
A sziklákon több méteres jégcsapok lógnak le

Sarkvidéki légtömegek betörése miatt az Egyesült Államokban a Kanadával határos Észak-Dakota államtól Floridáig 14-25 fokkal van hidegebb az évszakban megszokottnál, a rendkívüli lehűlés 115 millió embert érint – közölt csütörtökön híroldalán a CNN hírtelevízió.

Chicagóban pedig szerdán a hőmérséklet nem emelkedett mínusz 12 fok fölé, de a szél miatt az emberek még hidegebbnek érezték az időt. Az O’Hare repülőtérnél csütörtök hajnalban mínusz 22 foknál is nagyobb hideget mértek, ezzel megdőlt az 1936 óta tartott mínusz 21,6 fokos hidegrekord. Délutánra legfeljebb mínusz 15,5 várható, amivel a várakozások szerint újabb negatív csúcs dől majd meg.

Illinois államban 24 órás járőrszolgálatot indítottak be az autópályákon a rendkívüli zimankóban elakadt autósok megsegítésére. A meteorológiai előrejelzés szerint enyhülés péntekre várható, de vasárnap újabb hóviharra számítanak Chicago környékén.

A csapadékzóna várhatóan eléri majd Bostont is, ahol idén eddig már több mint 240 centiméter hó esett.

Marty Walsh bostoni polgármester a napokban arra kérte a város lakóit, hogy ne kövessék az interneten terjedő helyi hóbortot és a súlyos balesetveszély miatt ne ugráljanak bele a hóbuckákba a házak emeleti ablakaiból.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál