Home | Sport | jégkorong | Megszerezte első gólját a magyar válogatottban a kanadai hokis

Megszerezte első gólját a magyar válogatottban a kanadai hokis

A magyar csapatban megszerezte első találatát a honosítás előtt álló kanadai Andrew Sarauer. A második helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a lengyelországi Torunban a hét végén megrendezett tornán.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapata a pénteki első meccsén8-0-ra kiütötte az elmúlt években visszaesett Románia együttesét. Szombaton a lengyel, vasárnap pedig az ukrán válogatottal, tehát két leendő világbajnoki ellenfelével játszott értékmérő mérkőzést. Mindkettő nagy küzdelmet hozott, előbbit a mieink elvesztették 2-0-ra, utóbbit megnyerték 6-5-re.

A lengyelek elleni találkozó pechesen kezdődött, Benk kiállítása miatt a mieink emberhátrányba kerültek, amit a házigazda ki is használt. Ezután több hasonló lehetőséggel Sofronék nem tudtak élni; Chernomaz a meccs végén lehívta Rajna Miklóst, a lengyelek az üres kapuba ütött találattal állították be a 2-0-s végeredményt.

A honosításra váró kanadai Andrew Sarauer ezen az összecsapáson mutatkozott be a magyar válogatottban, másnap aztán már gólt is szerzett. Sőt, a Sofron Istvánnal és Kóger Dániellel alkotott csatársor valósággal szárnyalt. Kóger három góllal és egy gólpasszal, Sofron és Sarauer egy-egy góllal és gólpasszal zárta a hatvan percet.

Pénteken Lengyelország legyőzte Ukrajnát, így a Románia elleni kalkulálható sikerrel megnyerte a tornát, Magyarország lett a második. A magyar válogatott az április világbajnokságon éppen Ukrajna és Lengyelország ellen játssza a két utolsó meccsét.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál