Home | Hírek | Kanadából | 200 ezer dollárra pereli a síterep üzemeltetőjét a férfi

200 ezer dollárra pereli a síterep üzemeltetőjét a férfi

Újabb különleges perrel kell szembenéznie egy síterepnek, ezúttal a kanadai Mont Sainte-Anne síterepét perelte be egy síelő. A bűne az, hogy a hóágyú már csak vizet szórt hó helyett, és a haladó síelő belesíelt a puha, vizes hóba. A léce egyből leragadt, ő bukott és sérülésekkel szállították kórházba.
Raynald Samson haladó síelő és síoktató 2015. január 10-én a kanadai síterep egyik nehezebb pályáján indult lefelé. A pályán egy hóágyú is üzemelt, amelyre a síterep kitáblázással felhívta a figyelmet. Samson lécei a hóágyú utáni részen azonnal leálltak, amelytől ő elesett és állítása szerint egy időre az eszméletét is elvesztette.Gyógyulása után Samson azt állította, hogy a nulla fok feletti hőmérsékletben a hóágyú hó helyett már csak vizet spriccelt, és ezért nedves lett a hó, amely azonnal megfogta a lécét és a balesetet okozta. Szerinte ez a síterep felelőssége, a hóágyút le kellett volna kapcsolni, amint a hőmérséklet megenyhült. Állítása szerint a harmadik baleset után a síterep is lezárta a pályát.

Samson azt is állítja, hogy a kórházban találkozott egy másik síelővel is, aki hozzá hasonlóan járt.Samson kulcscsont és nyaki sérüléseket szenvedett, ezen felül láb- és hátfájdalmakkal is kezelték. Kárpótlásként közel 200 ezer kanadai dollárt (kb. 45 millió forint) követel sítereptől.

Ebből 15 ezret a kórházi kezelésre, 85 ezret az „érzelmi megpróbáltatásokért”, mivel eddigi aktív, sportos életet folytatott és néhány sportot már nem űzhet a baleset után. További 100 ezret pedig azért mert az asztalosként dolgozó síelő ennyi veszteség érte a baleset miatt a munkájában, vállalkozásában – írja a kanadai sajtó.
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál