Home | Hírek | Kanadából | Egy kanadai-magyar hölgy is ringbe száll a CBC közszolgálati zongoraversenyén

Egy kanadai-magyar hölgy is ringbe száll a CBC közszolgálati zongoraversenyén

DékányAnnaA közszolgálati CBC televízió, a CBC Music és a francia nyelvű ICI Musique keresi Kanada legjobb amatőr klasszikus zongoristáját. Az egyik versenyző a montreáli Dékány Anna, egy nyolc gyerekes család édesanyja aki a Pointe Claire nevű elővárosban él.

Dékany Anna a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, aztán Rómában folytatta tanulmányait. Miután Kanadában férjhez ment és nyolc gyermeknek adott életet, nem maradt ideje a zenére.

“Félre kellett tennem álmaimat”–mondta a versenyző.

De mivel gyermekei felnőttek, most úgy döntött, hogy ismét a zenei világra fókuszál. Ennek fontos lépése a “Piano Hero” nevű verseny. A győztes nem csak a közszolgálati médiában kap figyelmet, de egy torontói utat is nyer, valamint privát zongora órákat kap a közismert Emanuel Ax-tól. Ezen kívül egy Steinway zongora is az övé lesz. A díj értéke meghaladja a 20 ezer dollárt.

Dékány Anna Vecsey Ferenc 1916-os Szomorú keringőjével szállt ringbe. A CBC-nek beküldött videót itt lehet megnézni, illetve meghallgatni és 2015 január 22-ig lehet szavazni Dékány Annára. Akinek kedve van hozzá, voksoljon a kanadai magyar versenyzőre!

forrás: KMH

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál