Home | Hírek | Kanadából | Kocsis Máté téma Kanadában és az USA-ban is

Kocsis Máté téma Kanadában és az USA-ban is

Figyelemmel kíséri a nemzetközi sajtó is Kocsis Máté ötletét, miszerint évente drogtesztre kellene küldeni az újságírókat, politikusokat és a tiniket. A VIII. kerületi polgármesterről amerikai és kanadai lapok is írnak. A kanadai CBC nem csupán a törvényjavaslatot, hanem annak szülőatyját is bemutatja. 
„Kocsis Máté, Budapest nyolcadik kerületének polgármestere szerint sok magyar várja már a drogellenes rendelkezéseket. Mióta megválasztották a Józsefvárosban, olyan intézkedéseket vezetett be, amelyek megtiltják a hajléktalanoknak a hulladék gyűjtését és bírságot vagy börtönbüntetést rónak ki rájuk, ha az utcákon alszanak” – olvasható Orbán kommunikációs igazgatójának fotója alatt, a CBC online újságjában.
„Megdöbbenve olvasom sokszor, hogy számos „szakértő” drogpolitikát emleget, ugyanakkor sokan vagyunk, akik inkább drogellenes politikáról szeretnénk hallani” – idéznek Kocsis Facebookon közzé tett nyilatkozatából, amely először péntek este jelent meg. A CBC feltett volna neki néhány kérdést is a témával kapcsolatban, de a politikust nem tudták elérni.
A lap arról is tud, hogy Orbán Viktor kommunikációs igazgatója javasolni fogja az országgyűlési frakciónak, hogy a közeljövőben tűzze napirendre a kérdést és a részlet-szabályok megvitatása után készítsen jogszabály-tervezetet. Aztán magyarázatként hozzáteszi, hogy ez Magyarországon 2010 óta úgy megy, hogy a kétharmados többségű Fidesz az ellenzéki pártokkal való előzetes egyeztetés nélkül is törvénybe iktathatja a néhány nappal azelőtt elhangzott javaslatokat.
Az újság megemlíti a 33 éves polgármester szakmai pályafutásának más mérföldköveit is, pl. azt a kezdeményezést amely augusztusban véget vetett az intravénás drogfogyasztók ingyenes tűcsere-programjának. Ez a program, fejti ki a lap, a HIV és más fertőző betegségek, pl. a hepatitis C terjedésének a megfékezését szolgálta korábban. A Daily Mail is felhívta olvasói figyelmét ezekre az „emberbaráti” intézkedésekre.
A Foxnews című amerikai lap és a Today Online szintén figyelemre méltónak találta a hírt.
A CBC facebook oldalán közzétett hírhez egész érdekes kommentek érkeznek a témában hazánkról. Van aki Európa legszebb városának tartja Budapestet és imádja az országot, de ez az intézkedés kiverte a biztosítékot a legtöbb hozzászóló esetében. Van aki harmadik világbéli országnak, mások rendőrállamnak, megint másik fasiszta országnak látják Magyarországot.

Fotó: kocsismate.hu
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál