Home | Hírek | Kanadából | A Concordia Egyetem professzora szerint Magyarország az EU legkorruptabb állama (+video)

A Concordia Egyetem professzora szerint Magyarország az EU legkorruptabb állama (+video)

A montreáli Concordia Egyetem Politológia Tanszékének emeritus professzora adott interjút a Huffington Post-nak és beszélt arról, hogy miért tartja Magyarországot az Európai Unió legkorruptabb tagjának.

Göllner András szerint az autoriter rendszer csakis az oligarcháknak, a hatalomhoz közeli tényezőknek kedvez, miközben az életszínvonal stagnál. A többi közt az adókkal és az EU-s pénzek elsikkasztásával eltulajdonítják a jövedelmeket. Nem javul az egyensúlyhiányos állapot. A visszásságok miatt 500 ezren már elhagyták az országot.

A montreali Concordia Egyetem Politológia Tanszékének oktatója, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta alapítója úgy ítéli meg, hogy a teljes politikai apparátust alávetették a hatalomnak, a közmédiában nem lehet sajtószabadságról beszélni, megszűnt a hatalmi ágak szétválasztása. Ebben a helyzetben, szerinte, Brüsszelnek lépnie kellene a jogállam helyreállítása végett. Csak éppen még most alkotják meg azt a mechanizmust, amely erre lehetőséget teremt. Az amerikai ellenintézkedések bátorítóak, fontos jelzésnek számítanak – tette hozzá a szakértő a riportban –, ám a hogyan továbbról a magyaroknak kell dönteniük, noha az Orbán-kormányt – igaz, a sajátos szavazási rendszer jóvoltából – legutóbb is kétharmaddal választották meg.

Az angol nyelvű interjút az alábbi videóban lehet megtekinteni

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál