Home | Hírek | Magyarországról | Méregdrága autót tört össze a kanadai üzletember a budapesti Alagútban (+video)

Méregdrága autót tört össze a kanadai üzletember a budapesti Alagútban (+video)

A budapesti Alagútban egy teljesen szokatlan látványú, együléses versenyautó szenvedett balesetet, amelynek még két teljesen hétköznapi autó volt a részese. Komolyabb személyi sérülés nem történt az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása alapján.

bac mono Egyes információk szerint az autó mellett álló vállig érő, szőke hajú férfi valószínűleg Josh Michael Cartu, Magyarországon élő kanadai üzletember lehet, akinek a neten fellelhető infók szerint van egy ilyen sportautója. A 35 éves Cartu a Sandstorm Research nevű számítástechnikai cég igazgatója.

Ha Budapesten egy álomautóval találkozunk, tíz alkalomból hétszer Josh Cartu ül benne. A Budapesten élő kanadai üzletember, amellett, hogy megőrül a luxuskocsikért, versenypilóta is az AFCorse Racing csapatában.  Ferrari 458 Challenge típusú versenyautót vezet.

Rajong a gyors és drága autókért, exkluzív Ferrari-kollekciója van, ezenkívül más luxusautói is vannak. Cartu indult a 2013-as Gumball 3000 országúti autóversenyen, melyre 3 autóval nevezett: egy Ferrari 458 Spiderrel, egy új ferrari F12 Berlinettával és egy Rolls-Royce Phantommal.

A balesetet szenvedett autó 

A jármű egy BAC Mono együléses versenyautó. Gyors netes keresgélés alapján úgy tűnik, hogy egy ilyen nagyjából 196.000 kanadai dollárba, azaz kb. 43,5 millió forintba kerül. Ahogy az alábbi videóból is látszik, elég kemény dolgokra képes, csak hát az Alagútban azért nem érdemes ilyesmiket próbálgatni vele, bár még nem tudni pontosan, hogy mi okozta a balesetet.

A BAC (Briggs Automotive Company) Mono ismertetője szerint Forma-1-es élményt és technológiát kínál az utakra. A Briggs Automotive Company egy brit luxus sportautókat gyártó cég. A Monóban egy négyhengeres 2,3 literes, 285 (!!!) lóerős motor van, és mivel nagyon könnyű (500 kilós), 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/ó-ra. A végsebessége 274 km/ó. Az autó szerepelt a 2012-es kiadású Need For Speed Most Wanted című játékban is.

Mikor a BAC gyárában elkészítenek egy ilyen autót, direkt a vásárló testméreteihez igazítják a műszereket, és vezetőfülkét is is a vevőre méretezik.

Így vezeti az BAC Mono-t Josh Cartu Budapesten és a Hungaroringen.

 

Tényleg kedveli a sportautókat

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál