Home | Hírek | Magyarországról | Tízezrek vonultak az utcára Budapesten az Internet adóztatás ellen

Tízezrek vonultak az utcára Budapesten az Internet adóztatás ellen

 A vasárnapi, első demonstrációt követően kedden este óriási tömeg, több tízezer ember vonult utcára Budapesten a kormány által tervezett internetadó ellen tiltakozva.

 Egyes hírek merész 100 ezer fős tömegről számoltak be, mások 15-20 ezer főre teszik azon civil emberek számát, akik nem csak az Internet adóztatás miatt mentek ki az utcára, hanem a jelenlegi rendszer ellen tiltakoztak.

A tüntetők a Nemzetgazdasági Minisztérium elől indulva a Clark Ádám téri nulla kilométerkőhöz tartottak. Onnan akarták megüzenni a kormánynak, hogy mennyi adót fizetnének az internethasználatért.

Az eredeti elképzelés szerint minden megabyte adatforgalom után 150 forintot kellene fizetni. A finomított verzió már havi 700 forintos plafont tartalmaz a magánfelhasználóknak, és havi 5000 forintos limitet a cégek esetében.

Valószínűleg a kormány olyan lépéseket tett, ami az emberek felháborodását kiváltotta – véli egy tüntető. – Önnek csak ez az egy, az internetadó terve váltotta ki a felháborodását?  Nem, az egész tevékenységük felháborít. Ennyi.

– Lehet, hogy naivitás azt feltételezni, hogy igen, de én azt gondolom, hogy lesz hatása mindenképpen a dolognak, és ha kell, akkor biztos, hogy jövök többször is, és nem hagyjuk abba.- halljuk egy, a tömegben vonuló nőtől.

A budapestivel párhuzamosan több vidéki, sőt európai nagyvárosokban  is voltak demonstrációk.

A szervezők egyelőre nem hirdettek meg újabb demonstrációt a következő napokra, de azt ígérték, hogy ha az Országgyűlés végül a tiltakozások ellenére is megszavazza az internetadó ötletét, akkor ismét utcára vonulnak.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál