Home | Hírek | Kanadából | Szíriába készült az ottawai merénylő

Szíriába készült az ottawai merénylő

Szíriába akart utazni a szerdai ottawai merénylet elkövetője, aki a kanadai rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint a lövöldözést megelőzően hetekig próbálkozott azzal, hogy útlevelet szerezzen, és eljusson a polgárháború dúlta országba.

A rendőrség megerősítette, hogy a 32 éves Michael Zehaf-Bibeau – aki nemrég tért át az iszlám hitre – egyedül hajtotta végre a támadást a háborús emlékműnél – ahol lelőtt egy katonát – és a parlamentben, ahol a díszőrség egyik tagja végzett vele. A hatóságok mindazonáltal vizsgálják, hogy voltak-e a lövöldözőnek segítői a merénylet előkészítésében.

A rendőrség cáfolta csütörtökön, hogy a kanadai születésű férfi szerepelt azon a 93 fős listán, amelyen kiutazási tilalommal sújtott terrorgyanús személyek nevét tartalmazza.

A merénylő a kanadai mellett állítólag líbiai állampolgársággal is rendelkezett, apja líbiai volt.

A CNN amerikai hírtelevízió viszont azt jelentette, hogy a férfi e-mailen és a Facebook közösségi portálon kereste a kapcsolatot az iszlamistákkal. A kanadai rendőrség ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy a férfi e-mailjét megtalálták egy olyan személy számítógépén, akit terrorizmussal összefüggő bűncselekménnyel vádolnak.

MTI

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál