Home | Határon túl | Erdély | Borbély: Románia picit közelebb került a kanadai vízumkötelezettség feloldásához

Borbély: Románia picit közelebb került a kanadai vízumkötelezettség feloldásához

Kanadának és Romániának a NATO-n belüli hatékony együttműködéséről, Kanada és az EU között létrejött szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) körvonalairól, illetve ezen egyezmény Romániára vonatkozó részleteiről egyeztetett az október 14-én Borbély László, a képviselőház Külügyi Bizottságának elnöke, Dean Allisonnal, a kanadai parlament Külügyi és Nemzetközi Fejlesztési Bizottságának elnökével, valamint a Környezetvédelem és Fenntartható-fejlődés Bizottságának elnökével, Harold Albrechttel.

„Kanada értékes partnerünk és közeli szövetségesünk a NATO-n belül. A két országot ugyanazok az elkötelezettségek, ugyanazok a szoros kötődések és értékek vezérlik az Észak-atlanti Szerződés Szervezetén belül, hasonló aggodalmakat fogalmaztunk meg az ukrajnai helyzet kapcsán, és stratégiai érdekeink is megegyeznek a Fekete-tenger térségének biztonságát illetően” – fogalmazott a találkozón Borbély László. Hozzátette, az is nagyon fontos, hogy a két országnak azonos elképzelései vannak mind Ukrajna, mind pedig Moldova európai útját illetően is.

„Mindemellett azt is fontos lépésnek tartjuk, hogy október 10-én, a kanadai állampolgársági, bevándorlási és multikulturális ügyekért felelős szaktárca bejelentette, hogy Romániát is felveszik a „Kijelölt Származási Országok” elnevezésű listájukra, amely komoly előrelépést jelent a román állampolgárokat érintő vízumkötelesség feloldásának irányába” – hangsúlyozta Borbély.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál