Home | A világból | Európa | Magyarország és Kanada után Angliában fosztogatott a hásaspár

Magyarország és Kanada után Angliában fosztogatott a hásaspár

Newcastle-i időseket fosztott ki egy harmincas magyar pár Angliában. A férfit 4 évre, a nőt 32 hónapra ítélte egy bíróság. Magyarországon ugyanezért már büntették őket, és Kanadából is idősek „trükkös” kirablása miatt toloncolták ki a párost. Az angol bíró „gyalázatos és sokkoló bűncselekménynek” nevezte az idős emberek kifosztását. A párnak állítólag van egy fia Magyarországon.

Tíz newcastle-i lakást fosztott ki egy magyar páros. A harmincas éveiben járó Forgás József és Dömötör Ottília azzal a Magyarországon elterjedt módszerrel sokkolták a brit hatóságokat, hogy kifejezetten idős, elesett emberekre utaztak.

A Newcastle-be idén érkezett párt letöltendő börtönre ítélte egy bíróság. A férfi 4 évet, a nő 32 hónapot kapott. A két magyar már Kanadában, Belgiumban és Magyarországon is idős embereket rabolt ki – írta a Chronicle Live.

Az Angliában kiraboltak között volt 93, 88 és 74 éves is. A bíró „gyalázatos és sokkoló bűncselekménynek” nevezte az idős emberek kifosztását.

Egy idős párnál szolgálatot teljesítő ápoló egyszer rajtakapta a magyarokat, amikor besurrantak a lakásba. A rendőrséget értesítették, és biztonsági kamerákat szereltek fel a lakásban. Kevesebb mint egy hónappal később a magyar pár ismét felbukkant, de az ápoló megint rajtakapta őket, ezért Forgásék elmenekültek. Ám a róluk készült felvételeket terjeszteni kezdték, és szállásadójuk felismerte őket a képeken – így buktak le.

Eközben azonban még egy idős párt megpróbáltak kifosztani. Az volt a módszerük, hogy a férfi beszédbe elegyedett a ház tulajdonosával, miközben a nő bekéredzkedett a vécére, valójában azonban eltulajdonítható értékeket keresett. A ház gyanakvó asszonya követte a magyar nőt, és megemlítette, hogy a fia is itt lakik a házban – erre a két besurranó elmenekült. A sértett idősek a bíróságon azt mondták, még most is tartanak tőle, hogy a magyarok visszatérnek kirabolni őket.

Júniusban egy 74 éves sértettet fosztottak ki. Azzal a mesével jutottak be hozzá, hogy a róla gondoskodó orvosokat és nővéreket ellenőrzik. Az idős ember gyanakodni kezdett és igazolványt kért, mire a magyarok távoztak. Addigra azonban magukhoz vették a sértett anyjától örökölt aranyórát, valamint némi készpénzt, összesen 1260 font értékű zsákmányt szerezve.

A rablók vallomást tettek, és azt állították, azért öregeket raboltak ki, mert ők könnyű célpontnak bizonyulnak, és valószínűtlen volt a lebukás.

Háromrendbeli betörésben bizonyosodott be a bűnösségük, és további hét esetetről indítványozták, hogy a bíróság vegye azokat számításba.

A párost 2011-ben Magyarországon is ugyanezért büntették, 2003-ban emiatt toloncolták ki őket Torontóból. Védőjük azt mondta, a párnak van egy fia Magyarországon, de már évek óta nem látták őt, mert nem volt pénzük Angliába hozatni a fiút.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál