Home | A világból | Orosz vadászgépek bukkantak fel egy kanadai hadihajó felett

Orosz vadászgépek bukkantak fel egy kanadai hadihajó felett

Orosz katonai repülőgépek jelentek meg egy kanadai hadihajó felett vasárnap a Fekete-tengeren – közölte a kanadai védelmi miniszter. Szerinte a gépek ugyan nem jelentettek veszélyt, de az odaküldésük „feleslegesen provokatív” lépés volt az orosz hadsereg részéről. A moszkvai védelmi minisztérium tagadta, hogy a gépek megközelítették volna a hajót.

Két orosz vadászgép és egy felderítő repülő jelent meg vasárnap a Fekete-tengeren hajózó kanadai HMCS Toronto hadihajó felett – jelentette a CBC News Rob Nicholson kanadai védelmi miniszter közleményét idézve.

A tárcavezető szerint a gépek körözni kezdtek a levegőben, és bár veszélyt nem jelentettek, odarendelésük „feleslegesen provokatív” lépés volt az orosz hadsereg részéről és valószínűleg tovább növeli a feszültségeket.

Kedden az Itar-Tassz hírügynökség beszámolója szerint Igor Konasenkov tábornok, a moszkvai védelmi minisztérium képviselője tagadta, hogy az orosz gépek megközelítették volna a kanadai hajót. Azt elismerte, hogy két gép áthaladt a területen, de szerinte nem repültek a HMCS Toronto közelébe.

A kanadai hajó júliusban indult a Fekete-tengerre, hogy részt vegyen a NATO-szövetségesek egyik gyakorlatán szeptember 6-27. között. A HMCS Toronto fedélzetén 250 fős legénység dolgozik.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál