Home | A világból | Kényszerleszállás a Torontóba közlekedő járaton

Kényszerleszállás a Torontóba közlekedő járaton

Fél órával az indulás után vissza kellett fordulnia az izraeli légitársaság torontói járatának vasárnap éjjel. Egy utas sokkot kapott attól, ami történt.

Szükségállapotot hirdettek ki a tel avivi Ben Gurion reptéren az éjjel, amikor egy Boeing 767-esnek felszállás után fél órával elromlott az egyik motorja. A LY029-es torontói járat 194 utassal a fedélzetén visszafordult, és kényszerleszállást hajtott végre.

„A gép jobb oldalán ültem, a szárnynál, amikor hirtelen robbanásszerű hangokat hallottunk” – meséli a Jedioth Ahronoth-nak Shira Abel divatblogger, aki New York-i divathétre tartott. „A légiutaskísérők elkezdtek szaladgálni, és egyből tudta mindenki, hogy baj van. Az utasok pánikolni kezdtek, a személyzet meg megpróbálta nyugtatgatni őket.”

„Azt mondták, üljünk vissza, és kapcsoljuk be a biztonsági övet. Néhány perccel később a kapitány bejelentette, hogy probléma van a bal motorral, és hogy visszafordulunk, kényszerleszállást hajtunk végre a Ben Gurionon. A leszállás sima volt, mindenki megtapsolta a pilótát.”

A reptéren szükséghelyzetet rendeltek el, több tucat tűzoltó és mentőautó készült fel. De nem volt szükség rájuk, csak egy utast kellett kezelni, aki sokkot kapott.

Hasonló eset volt tavaly júliusban, amikor a Delta egyik, szintén Tel Avivból felszállt járatának köröznie kellett másfél óráig az izraeli partok fölött, hogy elegendő kerozint égessen el a kényszerleszálláshoz. A reptér vezetői azt mondják: az utasok biztonsága a fő, semmit nem kockáztatnak, akár kicsi, akár nagy a baj.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál