Home | filmvilág | Tiff: A Sintér is szerepel a torontói filmfesztivál műsorában

Tiff: A Sintér is szerepel a torontói filmfesztivál műsorában

Fabricius Gábor rövidfilmjét, a SINTÉR-t a A torontói filfesztivál  Short Cuts című válogatásában lesz látható.

Fabricius Gábor rövidfilmje, a Sintér (Skinner) vetítése a torontói filmfesztivál újonnan létrehozott „Short Cuts” programjában lesz. A 12 perces alkotás a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült.
A Sintér történetében Tibi, a kidobó a válság sújtotta Budapesten szétmálló biztonság és brutális létfeltételek között küzd családja túléléséért. Vagy ő dob ki valakit, vagy őket dobják az utcára. Kérdés, hogy van-e választása, és hogy hogyan érez mindeközben. A  nagy szívű bunyós igaz történetében a főszereplővel szembe jön a múltja, ami szembesíti azzal, hogy mit is csinál valójában, ezáltal pedig választás elé kerül – vallja a forgatókönyvet is jegyző Fabricius Gábor. A történet szerint Sintér pénzbehajtó, aki bár sportoló volt, arra kényszerül, hogy behajtóként dolgozzon, mert ma csak így tud túlélni – legalábbis ez a kézenfekvő. A Sintér főszereplője a valóban kidobóként dolgozó Szőke Tibor, további szerepekben Petrik Andrea és Rába Roland látható. A film operatőre Garas Dániel, vágója Makk Lili. A Sintér a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa Huszárik Zoltán pályázatának ötmillió forintos támogatásával készült.
Fabricius a londoni Central Saint Martins College-ban szerzett MA diplomát, előtte néhány évet a MOME vizuális kommunikáció szakára járt. Számos rövidfilm rendezője, aki Cannes-ban 2000-ben elnyerte a reklámszakma legfontosabb nemzetközi díját, a Golden Media Lion-t.
Bővebb információ a torontói filmfesztiválról : http://www.tiff.net
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál