Home | Hírek | Kanadából | Két kényszerleszállás egy nap alatt Halifaxban

Két kényszerleszállás egy nap alatt Halifaxban

Kedd éjszaka néhány percen belül két Európába tartó gép is kényszerleszállást hajtott végre a kanadai Halifax repülőterén. Az egyik gép fedélzetén tűz ütött ki, a másikon orvosi vészhelyzet volt.

A United Airlines Boeing 777-es gépe az amerikai Newarkból Brüsszelbe tartott, fedélzetén 233 utassal. A repülő 37 ezer láb (11 277 méter) magasan repült, amikor füstszag jött a hátsó konyha irányából – írja az Aviation Herald. A CBC Newsnak nyilatkozó egyik utas arról számolt be, hogy a személyzet a hátsó részbe ment, és mindenkit megkértek arra, hogy állítsa a maximumra a ventilátort. Lángokat nem látott az utas, és senki sem esett pánikba. Az Aviation Herald tudósítása szerint az égett szag valószínűleg egy rövidzárlat miatt keletkezett, de a személyzet hamarosan eloltotta a tüzet.

A kapitány ettől függetlenül a kényszerleszállás mellett döntött, és 18 perccel később rendben leszállt Halifax repülőterén. A fedélzetre tűzoltók jöttek fel, majd az utasok elhagyták a gépet. Egy másik gépet küldtek értük, amely 7,5 óra késéssel érte el Brüsszelt.

Rosszul lett az utas

A United Airlines leszállását követően két perccel az Air Canada Montrealból Frankfurtba tartó Airbus A330-as gépe is vészhelyzetet jelentett, és Halifax felé vette az irányt – írja a CBC News. A repülőt mentő várta az érkezéskor, a rosszul lett utast elszállították. A többi 164 utas kétórás késéssel érkezett Frankfurtba.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál