Home | Hírek | Kanadából | Faji kérdés a kanadai spermabankban? Nem kívánatos a keveredés?

Faji kérdés a kanadai spermabankban? Nem kívánatos a keveredés?

A kanadai spermabank dolgozói rendszeresen arra kérték a hozzájuk látogató nőket, hogy a velük azonos etnikumhoz tartozó donorok mintái közül válasszanak. Eddig. A Kanadai Regionális Termékenységi Program gyakorlata ugyanis sokak felháborodását maga után vonta.

Nem javasolták a nőknek a Kanadai Regionális Termékenységi Program munkatársai Calgaryban, hogy tőlük eltérő etnikumú személy spermáját válasszák – írja a Jezebel. A botrány azután tört ki, hogy egy egyedülálló nő nyilvánosságra hozta: azt mondták neki, egyedül fehér férfiak spermái közül választhat.

Mint a Jezebel hozzáteszi, ezután gyorsan változtattak, habár a program honlapján továbbra is alábbiak fogadták a látogatókat:

A Regionális Termékenységi Program gyakorlatának része, hogy nem engedélyezi sperma kiadását úgy, hogy a jövőben születő gyermek fajilag eltérjen a befogadótól vagy annak partnerétől.

A Kanadai Termékenységi és Andrológiai Társaság korábbi elnöke, Matt Gysler úgy nyilatkozott: mivel egy privát szolgáltatásról van szó, jogukban állt így tenni.

Mindenesetre a botrány kirobbanása óta azt hangsúlyozzák, hogy csak korábbi gyakorlatról van szó, ami véletlenül maradt fenn honlapjukon. A klinika szóvivője úgy nyilatkozott:

A Regionális Termékenységi Program ügyfeleinek már több mint egy éve lehetőségük van bármilyen etnikumú spermadonor választására. Sajnos az irányvonalnak ezen változását nem jeleztük honlapunkon, ami egyébként jelenleg átalakítás alatt áll. Tévedés történt, a régebbi eljárásmódunk pedig azóta eltávolításra került oldalunkról is.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál