Home | Egyéb | Oroszokat és szakadár barátaikat szankcionál Kanada

Oroszokat és szakadár barátaikat szankcionál Kanada

Tíz oroszországi vállalatot, illetve a donyecki és luhanszki szakadár „népköztársaság” nyolc vezetőjét érintik a kanadai korlátozások.

A Stephen Harper kanadai miniszterelnök hivatalos honlapján helyi idő szerint csütörtökön megjelent közlemény szerint a szankciók vonatkoznak a hadiiparban, illetve a pénzügyi és energetikai ágazatokban működő vállalatok széles körére, köztük a Vnyesekonombank külkereskedelmi bankra, a Gazprom gázipari óriás pénzintézetére, a Gazprombankra, illetve a második legnagyobb orosz gázipari vállalatra, a Novatekre. A Stephen Harper kanadai miniszterelnök hivatalos honlapján helyi idő szerint csütörtökön megjelent közlemény szerint a szankciók vonatkoznak a hadiiparban, illetve a pénzügyi és energetikai ágazatokban működő vállalatok széles körére, köztük a Vnyesekonombank külkereskedelmi bankra, a Gazprom gázipari óriás pénzintézetére, a Gazprombankra, illetve a második legnagyobb orosz gázipari vállalatra, a Novatekre.

Harper szerint a szankciók tiltják a hitelnyújtást a listán szereplő vállalatoknak és pénzintézeteknek, az érintett személyekkel szemben pedig a többi között utazási korlátozást irányoznak elő. A miniszterelnök leszögezte, hogy országa kész újabb büntetőintézkedéseket hozni Oroszország ellen, ha nem változtat eddigi ukrajnai politikáján.

Kanada eddig kétszer, május elején és július közepén vezetett be korlátozásokat összesen 110 ember és orosz vállalat ellen, követve az Egyesült Államok és az Európai Unió példáját.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál