Home | Hírek | Kanadából | 12 ok amiért Montreál vonzóbb lehet mint Torontó

12 ok amiért Montreál vonzóbb lehet mint Torontó

  Kanada két legnagyobb városa Torontó és Montreál, amelyek rivalizálása generációkkal ezelőtt kezdődött, és nem csak a két jégkorong csapat – a torontói Maple Leafs és a montreáli Canadiens – meccseit tekintve. Mind az életmód, mind az építészet és a nyelv is különbözik Kanada két legnépesebb városaiban. Általánosságban igaz, hogy Montreál sokkal európaibb, míg Torontó inkább amerikai stílusú. A kanadai magyarság is éppen e két nagy metropoliszban képviseli a legnagyobb számban magát. 

Kulináris élvezetek

 Montreál különösen kedvelt ízletes ételei miatt, amelyek nagy része európai, főként francia eredetű. Általánosan elfogadott, hogy montreáli bagel, a füstölt húsok és a gourmet stílusú szendvicsek a legjobbak egész Kanadában.

Az alkoholfogyasztás szabadsága

 Montreál európai stílusú város és az európaiak szeretik az alkoholt. Ez a törvényben is megmutatkozik, hiszen legális nyilvánosan  inni (alkoholt) amíg étkezel. Ez teljesen ellentétes Torontóval, ahol az éttermekben este 11 után tilos az alkohol fogyasztása.

Az egyik legboldogabb hely a Földön 

 Talán nem egészen, hiszen például az orlandói Disney World-ben csak boldog embereket látni, de Montreál következetesen előkelő helyen szerepel a legboldogabb városok listáján, míg Torontó a hasonló felmérések alján szokott szerepelni.

Kikapcsolódás, Szórakozás

Montreálban az embereket arra ösztönzik, hogy szórakozzanak és élvezzék a várost. Ezért is van annyi nyilvános park és zöld felület, ahol a gyermekek és felnőttek együtt pihenhetnek, játszhatnak. Szabadtéri vacsorázgatások, sárkányeregetés, kinti kikapcsolódás nem gond.

Téli sportok paradicsoma

 Montreálban nem gond a síelés, snowboardozás, szánkózás hiszen a közelben saját hegyek állnak készen a téli sportok szerelmeseinek. (ellentétben Torontóval).

Alacsonyabb ingatlanárak

 Igazán szép és elegáns házakat lehet kapni töredékéért mint Torontóban. Ez igaz a lakásbérleti díjakra is.

A legtöbb étterem Észak-Amerikában

 A montreáliaknak nem kell olyan sokat sétálniuk, hogy egy igazán jó étterembe térjenek be. Az egy főre eső éttermek száma itt a legnagyobb egész Észak-Amerikát tekintve is.

Csapatszellem

 Persze, a jégkorong is a montreáliaknak kedvez. A város csapata a Canadiens eddig 24-szer nyerte meg a Stanley kupát, míg a torontói Maple leafs csupán 13-szor, amelyből a legutolsót nagyon régen, még 1967-ben szerezte meg a csapat.

Élénk éjszakai élet

 A montreáli éjszakai élet igazán kiváló. Ha valaki a buli kedvéért jön csak Kanadába, akkor biztosan Montreált választja Torontó helyett. Az alkoholfogyasztás korhatára 18 év és az utolsó italt hajnali 3-ig lehet kikérni Montreálban. A sok egymás melletti klub nem csak színesíti a palettát, hanem a pár háztömbnyire lévő szórakozóhelyek a biztonságot is garantálják.

Kétnyelvűség

Montreálban a legtöbben  folyékonyan beszélnek franciául és angolul is,amely a kulturális sokszínűség  legfőbb példája.

Gyönyörű építészet

 Általános megállapítás, hogy Montreál építészete sokkal vonzóbb a torontói építészetnél. Az architektúra sok helyen hasonló az európai stílushoz. Időnként nehéz különbséget tenni Montreál és bármely franciaországi város között. Torontó építészete jóval egyszerűbb.

Fesztiválok egész évben

Mindig vannak fesztiválok, legyen tél vagy nyár. A kulturális és zenei rendezvényeken fellépnek a világhírű sztárok is.

A citiesjournal.com összehasonlítása alapján

 

 

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál