Home | A világból | Aki mind a két maláj gép tragédiáját megúszta, és az aki mindegyikben veszített el hozzátartozót

Aki mind a két maláj gép tragédiáját megúszta, és az aki mindegyikben veszített el hozzátartozót

Egy holland biciklista a Malaysia Airlines mindkét gépének katasztrófáját megúszta: majdnem az utasok között volt az eltűnt MH 370-es utasszállítón majdnem az utasok között volt, az Ukrajnában lezuhant 17-es járatra szóló jegyét pedig az utolsó pillanatban módosította.

Maarten de Jonge, holland profi kerékpáros az utolsó pillanatban módosította a repülőjegyét, amely az Ukrajnában lelőtt, Kuala Lumpurba tartó gépre szólt volna. A sportoló rejtélyesen csak azt írta ki a Twitterre, miután értesült a hírről, hogy „Ha ma elrepültem volna, akkor…” De Jonge azonban idén majdnem rajta volt a Malaysia Airlines 370-es járatán is, amely még márciusban tűnt el az Indiai-óceán felett – írja a Spiegel.

A 29 éves kerékpáros, aki egy malajziai kerékpáros egyesületnél van és főleg Ázsiában versenyez, elmondta, csütörtökön kellett volna visszarepülnie Kuala Lumpurba, úgy volt, hogy az édesanyja viszi majd ki az amszterdami Schiphol repülőtérre, de az utolsó pillanatban végül egy másik, vasárnapi járat mellett döntött, ami 300 euróval olcsóbb volt. De Jonge azt mondta, a jegy amúgy ezer eurónál is többe kerül, de neki most a takarékoskodása mentette meg az életét.

Az USA Today ellenben egy tragikus kapcsolatról számol be a Malaysia Airlines két járatával kapcsolatban: egy ausztrál nő bátyja és sógornője az eltűnt 370-es járaton utazott márciusban, a mostohalánya viszont az Ukrajnában lelőtt MH 17-es számú gépen volt.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál