Home | Hírek | Kanadából | Az FBI célba vette a kuruc.info atyját

Az FBI célba vette a kuruc.info atyját

Az FBI elfogatóparancsot adott ki Varga Béla, a Kuruc.info üzemeltetője ellen, aki a hírek szerint Kanadába távozott – írja a The Press Democrat című kaliforniai lap.

hír szerint májusban azért indítottak eljárást Varga ellen, mert azzal gyanúsítják: zaklatta és halálosan megfenyegette azt az ügyvédet, aki felhatalmazást kapott arra, hogy eskü alatt kérdezze a Kuruc.info ügyében. Vargát májusban letartóztatták, de 250 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Ám nem jelent meg két San Francisco-i kihallgatáson, ezért a hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A lap megkérdezte a szomszédokat, akik Vargát és feleségét, illetve két fiát azóta nem látták, hogy júniusban tűz ütött ki a család kaliforniai házának emeletén. A szomszédok szerint Varga azt mondta nekik, Kanadában van. Varga ügyvédje, Nafiz Ahmed nem válaszolt a lap kérdéseire.

A lap szerint a Cloudfare nevű internetestárhely-cég is idézést kapott. Ezen a tárhelyen működik a Kuruc.infó, az idézés szerint kötelességük lenne átadni a hatóságoknak minden információt Vargáról és a weblapról, illetve azok kapcsolatáról. A cég nem válaszolt a lap azon kérdésére, hogy teljesíti-e az idézésben foglaltakat.

A lap felidézi: amikor a sajtó elkezdett cikkezni Varga és a Kuruc-infó kapcsolatáról, a férfi The Red Paprika, azaz Pirospaprika nevű üzlete néhány sarokkal arrébb költözött. Ám néhány hónap múlva az is bezárt. A régi üzlethelyiségben most bizsukat és ajándéktárgyakat árulnak. Cindy Holman, az üzlet egyik tulajdonosa pedig arról panaszkodik: a mai napig érkeznek olyanok az üzletbe, akik Vargát keresik. „Azt kérdezik, ismerjük-e vagy tudunk-e valamit a politikai nézeteiről” mondta.

Elmondta: egyszer egy idős nő, akit egykor az auschwitzi koncentrációs táborban tartottak fogva, szintén Vargát keresve érkezett. Elmondta az új tulajdonosnak, hogy egyszer egy gyógyszertárban találkozott Vargával, és hangosan, magyarul kezdett vele kiabálni. „Én tudom ki maga!” kiáltotta utána.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál