Home | Sport | Forma 1 | Vihar miatt elterelték a Montrealba érkező gépeket

Vihar miatt elterelték a Montrealba érkező gépeket

Az F1-es hétvége résztvevőinek egy csoportja csak körülményesen jutott el a Kanadai Nagydíj helyszínére, mivel a Quebec államot érintő hatalmas keddi vihar miatt nem adtak leszállási engedélyt a repülőknek Montreal felett.

A tengerentúli utazás egyébként is komolyabb logisztikai feladatokkal jár a csapatok számára, ám a helyzet tovább bonyolódott azoknak, akik keddre ütemezték az érkezést.

Quebec állam több városát szűnni nem akaró eső áztatta el, néhol áradásokat előidőzve, míg Montrealban kedd délután közel 4000 háztartás áram nélkül is maradt. A mostoha körülmények miatt a repülőteret is lezárták, az érkező gépeket Quebec város, Ottawa és az amerikai New York államban található Rochester felé terelték. Az utasok között persze az F1-es hétvége miatt nagy számban voltak a csapattagok, újságírók és egyéb kisegítő személyzet is.

Az időjárás néhány órával később jobbra fordult, így a várakozók vagy felszálltak a Montrealba tartó következő gépre, vagy pedig közúton próbálták elérni a várost.

A valamivel később érkezőknek már nem okozott gondot a vihar, ők gond nélkül landolhattak a Szent Lőrinc folyó partján elterülő városban. Ám a kedd este befutó Kimi Raikkönen és barátnője számára így sem alakult minden simán. A lenti kép azt a pillanatot örökítette meg, amikor a finn pilóta az információs pult dolgozóit vonja kérdőre, amiért feladott csomagját még hosszú várakozás után sem kapta meg.

 A versenyhétvégére azonban egyelőre nem jósolnak csapadékot a pálya környékére. A friss jelentések szerint legfeljebb pénteken érkezhet egy kevés eső Montreal fölé, de a következő napokra száraz idő várható.
Formula.hu – Bognár Viktor

 

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál