Home | Hírek | Kanadából | Drón veszélyezteti a leszálló utasszállítókat Vancouverben (+video)

Drón veszélyezteti a leszálló utasszállítókat Vancouverben (+video)

Az ország hatóságai eddig türelmesek voltak, de ez a közeli felvétel a siklópályán éppen ereszkedő utasszállítóról kiverte a biztosítékot.

A kanadai rendőrség és a közlekedési hatóság a lakosság segítségét kéri, hogy megtalálják, és nyilván felelősségre is vonják az alábbi videó készítőjét, aki Qadrotor Dragonfly néven tette ki alkotását a YouTube-ra.

A felvétel ugyanis egy kis helikopter-drón segítségével készült, amely – magának a videónak a tanúsága szerint – megengedhetetlenül közel repült a Vancouver nemzetközi repülőtérre végső megközelítését végrehajtó utasszállítóhoz, ráadásul eléggé magasan ahhoz, hogy a gépet felülről vegye.

Amint azt a hírekben megjegyzik, Kanada hatóságai az Egyesült Államok illetékes szerveihez képest jóval megengedőbbek a drónhasználattal kapcsolatban, sőt, bizonyos engedélyek megszerzése mellett ezekkel a kis repülőeszközökkel végezhetnek kereskedelmi tevékenységet is, ami az USA területén szigorúan tilos. Ezért kellett befejeznie ezirányú tevékenységét annak az élelmes boltosnak, aki minihelikopterével egy befagyott tavon horgászó jóembereknek küldte el a megrendelt karton söröket a megadott GPS-koordináták szerint a jégre.

Azonban ez a felvétel, amit egyébként egy magazin is leközölt, már valóban kiverte a biztosítékot, és a kanadai modelrepülők szövetségének vezetője attól tart, hogy az ilyen repülésekkel maguk a felelőtlen drónpilóták erőszakolják ki a szigorúbb eljárásokat és szabályokat Kanadában is saját maguk ellen.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál