Home | Hírek | Kanadából | Egy rendőr fia mészárolt Calgaryban

Egy rendőr fia mészárolt Calgaryban

MTI | Öt fiatal vesztette életét Kanadában egy egyelőre érthetetlen okból elkövetett késelésben, amely calgaryi egyetemisták egy házibuliján történt.

A gyanúsított a kanadai CTV és a CBC egybehangzó értesülése szerint egy helyi rendőr 23 éves fia, Matt de Grood. A rendőrség szerint az albertai székvárosban nem találkoztak még ilyen borzalmas bűncselekménnyel.

Három fiatalember a helyszínen, két társuk – egy férfi és egy nő – pedig a kórházba szállításuk közben vesztette életét. Az áldozatok 22-27 évesek voltak. A támadás indítéka egyelőre ismeretlen. A gyanúsított egyenként támadta meg áldozatait, és mindegyikkel több késszúrással végzett.

A téli szemeszter vége alkalmából szervezett partin, amelyet a Calgary Egyetem közelében, egy bérelt házban tartottak, mintegy húszan vettek részt. A szomszédok szerint a diákok söröztek a tűz körül, a politikáról és a tőzsdéről beszélgettek, majd este 9 után bementek a házba és a késelésig semmilyen rendbontás nem történt.

A támadó, aki maga is diák volt, egy élelmiszerbolti munkahelyéről érkezett a buliba, ahová fegyvert is vitt magával. Mégis úgy döntött, hogy inkább egy olyan késsel támad az áldozataira, amelyet a helyszínen talált. Semmilyen jel nem utal arra, hogy a büntetlen előéletű De Grood alkohol vagy más tudatmódosító szerek hatása alatt állt volna.

Az elkövetéssel vádolt diákot 40 perccel a gyilkosságok után kutyás rendőrök fogták el. A kutyák harapásai miatt kórházba kellett szállítani.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál