Home | Hírek | Magyarországról | Választások 2014: Program nélküli párt fogja kormányozni Magyarországot

Választások 2014: Program nélküli párt fogja kormányozni Magyarországot

 Még nincsenek hivatalos végeredmények, de az elmondható és biztos, hogy Magyarországon egy olyan párt tudott nyerni, amely nem tárta az állampolgárai elé elképzeléseit, nem vitatta meg nyilvánosan a többi párttal a terveit, amely párt csupán annyit ígért az embereknek, hogy: Folytatjuk.

Nagyon nehéz dolga volt ma annak, aki felemelte a fenekét és elment szavazni. Tulajdonképpen a széles paletta -amelyek közül lehetett választani – az az elfogadhatatlantól egészen a nagyon rosszig terjedt. Ebben voltak fantom és kamupártok, tehetségtelen semmittevők, radikálisan gyűlöletkeltők, korábban szétváltakból összefogottak és az egyszavas programmal rendelkező győztesek. A helyzet tehát nem volt irigylésre méltó és ezt látván sokan el sem mentek szavazni, ami egyáltalán nem megoldás még az ilyen felhozatal mellett sem.

A kérdés eldőlt. Nyert a Fidesz, második lett az Összefogás, harmadik a Jobbik és bejutott az LMP. Ami még kérdés, hogy megtartja-e a kétharmadát a Fidesz.

A folytatásról – amit a kormánypárt ígért – arról sokat nem tudunk, mivel nem tárták a nyilvánosság elé terveiket. Bizonyára folytatódnak a stadionépítések, lesz mégtöbb rezsicsökkentés, meg fogják védeni Európa legnagyobb áfáját és a gazdagokat tovább segítik az egykulcsos adóval. A gazdagok tovább gazdagodnak, a szegények mégjobban elszegényednek. Bizonyára a félmillió elmenekült magyar ember elvándorlását ennek köszönhetően újabb százezrek fogják követni, vagyis folytatják Ők is. Elvándorolnak az éhezés elől, mert a pár ezer forintos rezsicsökkentés csak a mesében tudja kompenzálni azt a másutt felbukkanó többletkiadást ami végülis a fizetés nagyrészét elviszi. A tündérmese tehát folytatódik, de az embereket nem lehet becsapni. A Fidesz nem volt ilyen népszerűtlen 1998 óta, mégis világraszóló győzelemként ünnep a tovább kormányzó párt.

A győzelmet  lehet arra fogni, hogy a médiát uralja a Fidesz, hogy a szavazóköröket átrajzolták a maguk szája íze szerint, hogy pénzt osztottak roma szavazóknak a mai napon is, hogy minden eszközzel egy kicsit rákacsintottak a csalásra. De azt sem lehet vitatni, hogy a baloldalon gyökeres változás szűkséges a jövőben még akkor is, ha most 250 ezer szavazattal jobban teljesítettek mint 2010-ben.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál