Home | A világból | Hatalmas robbanás New Yorkban (+video, fotó)

Hatalmas robbanás New Yorkban (+video, fotó)

Helyi idő szerint reggel 9 óra körül óriási robbanás volt a New York-i Harlem városrészben, egy épület teljesen összeomlott.

Rengeteg rendőr és tűzoltó lepte el New York Harlem városrészét, amit óriási robbanás rázott meg szerdán – írja a Business Insider. A detonáció a 116. utca és a Park Avenue találkozásánál történt, és egyelőre nem biztosak abban a szakértők, mi okozhatta a robbanást. Egyes jelentések szerint gázrobbanás történhetett, erről ír Twitteren a CNN munkatársa, Ram Ramgopal is.

Halálos áldozat is van

Vannak olyan lapok, amik arról írnak, hogy az épület részleges összeomlása után többen is a romok fogságába estek. A rendőrség úgynevezett 2. szintű mozgósítást rendelt el, hogy eloszlassa a környéken összegyűlt tömeget. A Business Insider folyamatosan frissülő cikke szerint legalább tizenegy sérültje van a robbanásnak, és úgy tudni, már tizenhat sérültet kórházba szállítottak – a korábbi négy sérülttel ellentétben.

New York Post című napilap munkatársa a rendőrség tájékoztatására hivatkozva azt írja, egy halálos áldozata már biztosan van a tragédiának. Ezt az információt erősíti meg egyébként a New York Times tudósítása is.

„A levegőben repült vissza”

A sűrű füst miatt a helyszínen dolgozó katasztrófavédelmisek maszkot viselnek, az utcát pedig az épület darabjai, törmelékek terítik be. A környéket teljesen lezárták a gyalogos- és az autóforgalom elől, valamint bizonyos metrójáratokat is leállítottak.

Egy 58 éves, a környéken lakó férfi, Harrison Jacobs így nyilatkozott: „Láttam egy férfit, aki pont akkor sétált arra. Egy gyors robbanás, és a levegőben repült vissza métereket”. Egy helyi üzlet tulajdonosa pedig azt mondta a The Daily Beast-nek, hogy az épület éppen átépítés alatt volt.

A New York-i polgármesteri hivatal a Twitteren közölte, hogy a helyszínre tart New York polgármestere, Bill de Blaiso is, hogy első kézből tájékozódhasson.

A CBS élő közvetítését ide kattintva követheti, a Bloomberg adása pedig ezen a linken nézhető.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál