Home | A világból | Kanadai fotóriporter esett áldozatul a szíriai polgárháborúnak

Kanadai fotóriporter esett áldozatul a szíriai polgárháborúnak

MTI | Életét vesztette egy kanadai fotóriporter Aleppó városában Szíria északi részén, miközben a kormányerők egy légitámadását fényképezte.

Az aleppói tartományi tanács egyik tisztségviselője szerint a fiatal férfi szabadúszóként dolgozott, egyebek mellett a SIPA francia és az EPA európai sajtófotó ügynökségeknek fotózott.

Vasárnap halt meg abban a támadásban, amelyben a kormánycsapatok katonai helikopterekről robbanóanyaggal megrakott hordókat dobtak le Hejdaríje negyedre a város keleti részén.

Az újságírón kívül a polgári védelem négy tagja és további tíz civil is életét vesztette, több tucat ember pedig megsebesült. „A kanadai újságíró a vérengzés dokumentálása közben vesztette életét” – közölte a szíriai ellenzékhez közel álló Aleppói Sajtóközpont.

A fotós, Ali Moustafa 2013 eleje óta rendszeresen dolgozott Szíriában, csakúgy mint Izraelben, a palesztin területeken, Egyiptomban és Brazíliában is.

A Riporterek Határok Nélkül nemzetközi jogvédő szervezet szerint ő a kilencedik külföldi újságíró, aki a polgárháborúban halt meg. Összesen huszonnyolc riporter és legkevesebb száz nem hivatásos újságíró vesztette életét a harcokban munkája végzése közben, több tucat sajtómunkást pedig elraboltak vagy bebörtönöztek.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál