Home | Blogoló | KV Blog – Farsangi bál, téli olimpiai, szavazás

KV Blog – Farsangi bál, téli olimpiai, szavazás

A „Blogoló” nevű szekcióban a Kanada Világa olvasóinak egyes írásai jelennek meg. Tiszteletben tartva a véleménynyilvánítás szabadságát, nem cenzúrázzuk olvasóink írásait amíg azok a jóízlés határát nem sértik, nem becsmérelnek másokat és nem keltenek gyűlöletet. Mindemellett fontos, hogy a „Blogoló” szekcióban megjelenő írások tartalmával a Kanada Világa portál nem feltétlenül egyezik, az itt leírtak helyességéért nem felel, azok kizárólag a szerző véleményét, illetve álláspontját tükrözik.

KV Blogoló | Annak ellenére, hogy az elmúlt 2O13-as év volt a legmelegebb átlagos hőmérsékletünk a földünkön, de mi itt Torontóban nem merjük ezt állítani ,mert még –23 C. fog hideggel is büntetett a természet bennünket. A rokonoktól és a barátainktól kapott értesítések szerint Magyarországon még 1O, sőt 15 C. fokot is elért a váratlan meleg! Több helyen még a Nagy Tavak is befagytak itt ,de ennek ellenére Nobel Bizottság díjazott egy volt bukott USA elnököt, aki ijesztgette az emberiséget a földünk felmelegedéséről, de 6O tudós csoport közös nyilatkozatukban elítélte a felmelegedés veszélyét. Tudósok aláírásukkal bizonyították ,hogy ezen éghajlat változás a földünk természetes fordulatában jött létre, ami évszázadok folyamán történik!

Nemcsak a természet, hanem még az Orbán kormány is felbosszantott a szavazási propagandájával. Magyar ujságok tömve voltak,hogy a külföldi magyarság visszakapta szavazási jogát, amit az átkozott Gyurcsány kormánya leszavazott. Azzal ijesztgette a lakosságot,hogy egész Erdély és külföldi magyarság hazarohan a jó hir hallatára és felfalják a jó munkákat. Ezen Gyurcsány hazug propagandáját a lakosság elhitte, még el sem ment a többség szavazni Nem kaptuk meg a szavazati jogunkat! Most az Orbán kormány megszavaztatta, hogy levélben be tudunk jelentkezni és a pártokra szavazhatunk. Még kihoztam magammal az akkori Személy Igazolványt, Katona könyvemet, születési Anyakönyvi Kivonatomat, iskola bizonyítványomat és a MÁV szolgálati okiratokat! Vártuk nagyon a Szavazati lapot. Két honapra meg is érkezett a válasz, el lett utasítva, érvénytelenek az okiratok!

NEM TUDTUK MEGÉRTENI, HOGY LEHET EGY ANYAKÖNYVI KIVONAT ÉS A KATONA KÖNYV ÉRVÉNYTELEN, HISZ MAGYAR HATÓSÁGOK ADTÁK KI! Torontoi konzulátoson tudomásunkra hozták,hogy csak  az érvényes okiratokat fogadják el, amit a jelenlegi magyar hatoságok adnak ki! EZT NEM IRTÁK ELÖBB!

A fökonzulunk Dr.SZABÓ STEFÁNIA a legutóbbi időben tudomásunkra a hozta, hogy már 7OO kanadai magyarnak elfogadták a szavazati jogát, ami kb. 2.5%-a az itteni 325.OOO kanadai magyar lakosnak! Menjenek a pokolba—-mondtuk a párommal,már 58 éve nem szavaztunk, ezután is meg leszünk nélküle! N E M S Z A V A Z U N K !

NEM MI HAGYTUK EL A HAZÁNKAT,HANEM A MAGYAR NÉP TAGADTA KI AZ 56-OS SZABADSÁG HARCOSOKAT, A SZABADSÁGÉRT KÜZDÖ 5 MILLIOS KÜLFÖLDI MAGYARSÁGOT!

Nem volt elég,hogy a magyar kommunisták behívták a orosz csapatokat az 56-os Forradalmunk leverésére, hanem még demokratikus szavazással a magyar nép visszahívta a HORN, Gyurcsány kommunista árulókat 56 után! Nem volt elég hogy az átkozott Gyurcsány kormánya leszavaztatta és kirekesztette a külföldi 5 millios magyarságot 2OO4. december 4.-én , Orbán kormánya is ilyen botrányos szavazási joggal akar butítani !

Még el sem felejtettük a CSERKÉSZ VACSORA és BÁL FINOM IZEIT ÉS DALLAMAIT, de elmentünk a Református Templomban tartott 85. ÉVFORDULOS EBÉDRE, ahol Vass Zoltán lelkész tartotta a beszámolot ebéd után az egyház életéröl és fejlödéséröl. Beszédében bemutatta azon személyeket, akik sokat tettek a templom életében. Vége felé meglepetésünkre megemlitette, hogy a HORVÁTH HÁZASPÁR is ebben a templomban tartja a közelgö 4O. HÁZASSÁGI ÉVFORDULOJÁT. Nem hittem elöbb a fülemnek, nincs más hasonlo házaspár, csak mi lehetünk, párom már fel is állt, meghajoltunk és kezemet összeszoritva köszöntük meg a kedves megemlékezést, amire nagy tapsot kaptunk! Kiderült késöbb, hogy a párom emlitette elmult honapban az ajtoba Vass lelkésznek a közelgö évfordulonkat, emlékezett ezen elszolásra, feljegyezte és alaposan meglepett bennünket! A Vass lelkész pedig élvezte az adott meglepetésünket, amit késöbb meg is köszöntünk neki!

Február elején 7.-én nyitották meg Oroszországban SOCHI-ban a 17 napig tartó téli Olimpiát. PUTIN ELNÖK ALAPOSAN KITETT MAGÁÉRT, mert Putin nyitotta meg a játékokat! Nemhiába KGB tisztje volt elözöleg, rendet csinált és 3O km. körzetben lezárta az Olimpia területét,csak engedéllyel lehetett belépni, 4O.OOO katona vigyázott az atlétákra! BÁR MEGFENYEGETTÉK A SZABADSÁGHARCOSOK, KÉT ROBBANÁST IS IDÉZTEK ELŐ SOK HALOTTAL, DE AZ OLIMPIA TERÜLETÉN NEM VOLT ROBBANÁS!

AMIG A BEI JING OLIMPIA 41 MILLIÁRD DOLLÁRBA KERÜLT, ADDIG EZEN SOCHI JÁTÉKOK 5O MILLIÁRD DOLLÁRBA KERÜLTEK! Orosz, francia és angol nyelven mondtak be mindent,igy az egész világ megértette az eseményeket!

Kibírja az ország ezen óriási költségeket,mivel egész EU-t az orosz gáz és olaj vezetékeken szállítják Európa iparának támogatására! Csak a Stádiun 7O2 mill. dollárba került, amibe 4O.OOO vendég talált helyet, bár sok üres helyet láttam, sokat kértek, lakosság nem birta kifizetni. A gazd. viszonyok miatt kevesebb turista kereste fel,üres helyeket nem tudták betölteni! Ezen stadiun és az Olimpia épületei 7 év alatt készültek el, nem hallottunk panaszt,inkább a megelégedésüknek adtak  kifejezést az atléták és a szervezök!88 nemzet 35OO atlétája jelent meg felvonuláson,55 államfövel! Bevonulást 3 milliárd nézte a tv-n!

KANADA 221 ATLÉTÁVAL 34.5 MILLOS LAKOSÁVAL VONULT BE. Nem hagyhatom ki, hogy a nöi hoki csapat kitünö kapusa SZABADOS SHANNON volt, akiröl az ujságok is énekeltek. Nem beszél már magyarul, nagyapja még a 2O-as évekbe jött ki Albertába farmot kaptak ott a bevándorlok. De megigérte,hogy még elmegy MO-ra és megtanul magyarul is beszélni ( ?)!

MAGYARORSZÁG 16 ATLÉTÁVAL ÉS 9.4 MILLIOS LAKOSSAL VETT RÉSZT! Élénk érdeklödéssel vártam a Románia “csapatát”, ami inkább egy cigány vajda bevonulását bizonyitotta,mint egy Olimpia csapatát! De nem is találtam a nevüket magyar csapathoz viszonyitva sehol sem! Négy év elökészülete és sok dolcsi kell a csapat támogatására, amely egyik országban sincs elég az elöbbi kormányok rombolása miatt!

Legtöbb érmet OROSZORSZÁG NYERTE 13-11-9 = 33     USA 9-7-12 = 28     NORVÉGIA 11-5-1O = 26 ….. CANADA 1O-1O- 5= 25    MAGYARORSZÁG szomszédos államai Svájc 11,—Slovénia 8.—–Olaszország 8..Ausztria 3…. Szlovákok 1…. Horvátország 1 érmet nyertek.

Február 14.-én ünnepeltük VALENTIN A SZERETET NAPJÁT párom 68. szül napját csak kettecskén,mert a sok ünnep volt ebben a hónapban, hogy majd a közelgő FARSANGI VACSORÁN és Bálon folytatjuk. Finom ebédet készitett Marikám erre az alkalomra cseresznye-eper tortával és finom magyar vörös borral koccintottunk! Szép virágos lappal és neki irott versikével leptem meg, mivel töle is szoktam kapni nagybetüs virágos lapot Valentinra!

Nem felejtkeztek el páromról Kemecsén sem,mivel Irénke-Józsi, Anikó, Zoli-Mónika, Sanyi is zenés lapot küldtek a computeren, ami nagyon meglepte a Marikámat! Nem gyöztem kinyomtatni a kapott leveleket,igy megmaradtak emlékül. A sok rohanás közben még Dunaföldvár-rol is kapott virágos versikét G. RITÁTÓL drótpostán, amit ki is nyomtattam. Nagyon aggodunk a várt leletröl, bizunk,hogy a fiatal szervezete megszabadul a kellemetlen betegségtöl!

Ilyen ünnepi hangulatban mentünk ki a febr. 22.-én tartott FARSANGI BÁL-ra,ahol a magyar ZONAY-VOLFORD duó szorakoztatott bennünket gyönyörü dallaival hajnalig…amig a lábunk birta! hahaaaa

Interneten hallgatjuk a KIVÁNSÁG KOSARAT, ahol a legujabb dalokat küldik rokonoknak és barátoknak. Ki is mentem a kettöshöz és kifejeztem elismerésünket a kitünö müsorokért, a legujabb dalaikért! Ezen bálon lesz még a JELMEZ VERSENY is, akiket dijazni fognak.

Foglaltunk helyet az asztalunknál Misi és Marika házaspárnak is, mivel mi érkeztünk elsönek a ballonokkal feldiszitett terembe. Minden asztalnál fehér rózsa fogadta a vendégeket. Örömmel láttuk a házaspárt,mivel Marika az elmult héten megcsuszott a hólapátolás közben és elvágodott a bejárati lépcsökön! Alaposan megütötte magát, de ennek ellenére eljöttek. Bár most nem táncoltak olyan h e v e s e n, mint előzöleg szoktak! De a “szerencse” csillaga nem hagyta el ezen házaspárt,mert az elvágodása ellenére Marika a tombolán nyert egy AJÁNDÉK KOSARAT a hentes üzlet adománya, feldiszitet füszer ajándékokkal, föleg szalámi és kolbász rud kandikált ki a csomagból!

EZEN NYEREMÉNYT ALAPOSAN KIÉRDEMELTÉK,MERT CSERKÉSZEKNEK ÖT GYÖNYÖRÜ KRISTÁLY AJÁNDÉKOT HOZTAK NEMES SZÁNDÉKUK KIFEJEZÉSÉRE ÉS TÁMOGATÁSÁRA!

Sajnos nekem is volt már részem ezen elvágódásokban többször is ,mert nem néztem elöre, föleg a jeges uton, alaposan elvágodtam a hátamra, most már jobban vigyázok a következmények miatt! Még egy másik házaspár is érkezett az asztalunkhoz két kis okos gyerekkel, akik versikéket szavaltak el nekünk,…saját maguk jelentkeztek szavalni. Nagy tapsot és ajándékot is kaptak igyekezetükért!

Látogatásával megtisztelte a MINISTRÁNS és IFJUSÁGI KLUBBOT, a bál rendezöit a torontoi magyar Főkonzulunk Dr.SZABÓ STEFÁNIA is a két fiú-lány gyermekével, akik jelmezbe voltak öltözve. Stefánia torontói konzulátus legnépszerűbb és legismertebb vezetője, aki minden magyar rendezvényen megjelenik és kellemes, értelmes beszédével tiszteli meg a hallgatóságot! Még egy T.L-E. házaspárrol kell emlitést tennem, akik kitüntek “edzettségükkel”, csak egy táncot tudtak végig táncolni,annyira elfáradtak, egész este csak ü l t e k, kimerülve hahaha

Meglepett E.Gy. dunaföldvári barátomnak a fia….orvosi előírás ellenére semmit sem fogyott…inkább hízott….nem tud ellenállni a finom magyaros kosztnak….mamája azt mondta, hogy ezért nem fogy,mert z a b á l a Gyuszi…de kérdem én…KI FÖZ NEKI?

Hires finom fánkot igértek a Meghivon, amit teljesítettek is,mert minden asztalra hoztak frissen sült fánkot táncán….mindenki kedvére tudod kóstolgatni, mert a diétázok NEM mertek enni, igy a gyakorlatozo vendégek kedvükre kilaktunk…..gondoltunk arra, hogy holnap majd le kell futni v. tornázni a felszedett kaloriákat. hahaaaa

Kb. 3O ifjú és felnött jelent meg jelmezben…..számot kaptak és bemutatták a közönségnek, igy szavaztunk a legjobb jelmezekre. Asztalunknál is volt egy jelmezes férfi, aki kéményseprönek öltözött be, mikor kikészitette magát, nem ismertem meg, annyira sikeres volt a fekete arca bemázolva! Élénken tevékenykedett K.Zsolt is a MAGTV szerkesztője, még véleményünkről is készített felvételt. Reméljük,hogy meglátjuk magunkat,mert a CSERKÉSZ VACSORÁN sikeresen “ kivágott” bennünket a műsorából, így nem tudtuk Magyarországra küldeni a műsorát!

Éjfél felé már a családosok eltüntek, Misi és Marika érthetöen elbucsuztak,csak mi maradtunk az asztalnál,még egy fél tálca fánkot is áthoztak a távozo vendégek, akik nem fogyasztották el a finom fánkot, de mi bezzeg éjfél után elfogyasztottuk….de le is táncoltuk a kaloriát!

Éjfél után nekem is kellemetlenkedett egyik lábforgóm életemben először, így pihenve hallgattuk a legszebb magyar dalokat…..gondolatban átküldtük az otthoni kedveseknek és rokonoknak!

Még a lelkes duó énekelt, de már a lábaim nem kivánták a további táncot,igy 12.3O-kor csendben dallamok ütemére kitáncoltunk a teremböl, szép emlékekkel gazdagodva érkeztünk meg lakásunkba.

Toronto. 2O14. febr. 24.                                         HORVÁTH LAJOS

A „Blogoló” nevű szekcióban a Kanada Világa olvasóinak egyes írásai jelennek meg. Tiszteletben tartva a véleménynyilvánítás szabadságát, nem cenzúrázzuk olvasóink írásait amíg azok a jóízlés határát nem sértik, nem becsmérelnek másokat és nem keltenek gyűlöletet. Mindemellett fontos, hogy a „Blogoló” szekcióban megjelenő írások tartalmával a Kanada Világa portál nem feltétlenül egyezik, az itt leírtak helyességéért nem felel, azok kizárólag a szerző véleményét, illetve álláspontját tükrözik.
Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál