Home | Határon túl | Erdély | Új élet, álomvilág, Rocker vér!

Új élet, álomvilág, Rocker vér!

 SzabiBozsokyKV | Jelenleg az Új-Brunswickban található Monctonban él a tehetséges Bozsoky Szabolcs dobos, aki immár 15 éves tapasztalatot tudhat maga mögött a „Show Business” területén, amit Romániában és Magyarországon szerzett. Szabolcs ez év májusában elhagyja Új-Brunswickot és Torontóba fog költözni, ahol szeretne egy profi Tribute zenekart alapítani, helyi magyar származású zenészekkel. Most ehhez a törekvéséhez keres zenészeket.

 Szabolcs Erdélyben a Maros megyei Szászrégenben született 1976-ban és később Szegeden, illetve a kolozsvári Babes-Bólyai Egyetemen is tanult. Tanulmányait befejezve testnevelő tanárként 12 éven át abban a líceumban tanította a diákjait, ahol korábban Ő maga is tanult.  A sport és a zene szeretete gyermekkora óta párhuzamosan jelen van életében, szabadidejét ennek a két tevékenységnek szenteli azóta is.

A Zenében

SzabiBozsokyDrummerSzabolcs 8 éves korában kezdett el dobolni, majd 14 éves korától kezdve több zenekarban megfordult. 1997-ben már nagyszínpadokon is feltűnt, és Szászrégen legtehetségesebb zenészeivel a DE ALTO zenekarral játszott. Velük országos rock fesztiválokat nyert meg. 2003-ban a bukaresti ANTRACT tagja lett, ahol a zenekar harmadik nagylemezére dobolta fel az ütemeket. Később több ismert erdélyi zenekarban játszott, akikkel további nagylemezek elkészítésében működött közre. Ilyen zenekarok és zenészek az X-Faktorból is jól ismert Szabó Előd és a TITÁN együttes, illetve a Csillag Születik című műsorban feltűnt Vizi Imre. (Szabolcs egykori zenésztársáról, Vizi Imréről még azt érdemes tudni, hogy  2012-ben az év hangja volt Romániában. Jelenleg pedig arra is esélyes, hogy Romániát képviselje majd az Euróvíziós dalversenyen, hiszen a legjobb 12 közé jutott saját dalával az ottani válogatón.)

Zenésztársak kerestetnek

SzabiBozsoky2Bozsoky Szabolcs másfél éve él Új-Brunswickban, Monctonban, ahonnan hamarosan Torontóba fog költözni. Amíg a korábbi kiváló zenésztársak az óhazában zenélnek tovább, addig Szabolcs Kanadában szintén folytatni szeretné a zenélést, magyar származású zenészekből álló Tribute zenekar alapításával (pl. Ákos, Magna Cum Laude, Hooligans és a régi nagy magyar rock slágereket játszó zenekar formájában). Ehhez keres magyar származású zenészeket a helyi magyar közösségen belül. Ahogyan Ő fogalmaz, hogy „összejöhessen egy jó kis kanadai magyar zenész család”.

Bízunk abban, hogy az alázatos, profin doboló és nagy zenei tapasztalattal rendelkező Szabolcs megtalálja azokat a zenészeket a kanadai magyar közösségen belül is, akikkel egymást kiegészítve sok örömet és boldog pillanatot szereznek majd a hallgatóságnak.

 Ha Ön vagy ismerőse zenész, Torontó környékén él és szívesen tagja lenne egy fiatal kanadai magyar Tribute zenekarnak, akkor ne habozzon felvenni a kapcsolatot.

Bozsoky Szabolcs elérhetőségei:

Az alábbiakban néhány korábbi produkció látható, amelyben Szabi dobol

TITÁN – Holnaptól minden jót (Official Music Video)

 

ANTRACT – Carciumareasa (Official Music Video)

 

Szabó Előd – A szabadság vándorai, Marosvásárhely 2010

További produkciók:

http://www.youtube.com/watch?v=8hyahQvq-xc

http://www.youtube.com/watch?v=MdHvE2W94dQ

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál