Home | A világból | Halálos őrület terjed a facebookon

Halálos őrület terjed a facebookon

A 19 éves ír fiatalember, Jonny Byrne részegen akart megmártózni a Barrow folyóban. Holttestét több órás keresés után, vasárnap délelőtt emelték ki.

Ő már a második halálos áldozata Írországban a “NekNomination” nevű, közösségi oldalakon terjedő ostoba őrületnek. A múlt héten egy dublini DJ, Ross Cummins-t találták holtan lakásában egy házibulit követő reggelen. A rendőrség szerint a facebookon elterjedt ivós játék okolható a férfi haláláért.

A játék lényege, hogy valaki felvételt készít magáról, amint megiszik egy, illetve egyre több korsó sört, miközben valami hülyeséget (jópofaságot) csinál. A rögzített anyagot 24 órán belül fel kell töltenie az említett közösségi oldalra, illetve a filmecske végén meg kell neveznie egy cimborát, akinek illik szintén készítenie egy ilyen videót. Így kapcsolódhatnak be egymás után az emberek végtelen láncot alkotva.

Az idióta játék állítólag Ausztráliából indult el. Egy fiatalember feltöltötte az oldalára, amint vezetés közben sörözik, ami ugyan büntetendő és veszélyes, de extrémnek különösebben nem mondható. Később olyan felvételek láttak napvilágot, hogy fiatalok vécékagylóból kortyolják az italukat, illetve, hogy valaki egy húzásra fogyasztott el egy üveg röviditalt, esetleg úgy ivott, hogy közben a nadrágját felgyújtották. Akadt “kreatív” örült, aki beleharapott egy döglött csirke fejébe, avagy belevizelt barátja sörébe, mielőtt az megitta.

Sajnos Magyarországon is terjed ez az a dili, amit semmiképpen nem érdemes követni: https://www.facebook.com/photo.php?v=10200698668469347&set=vb.1840392713&type=2&theater

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál