Home | A világból | Harley-ján ülve temették el a szelíd motorost (+video)

Harley-ján ülve temették el a szelíd motorost (+video)

Országútról a Mennybe – írja a Daily Mail. Utolsó kívánsága szerint 1967-es Harley-Davidsonjával együtt temettek el egy 82 évesen rákban elhunyt férfit az Ohio állambeli Champaign megye Mechanicsburg városkájában. Az átlátszó koporsóban a tetőtől talpig bőrbe öltöztetett, napszemüveges és a motorra ültetett férfi vezette a gyászmenetet. Évekkel ezelőtt megkezdték apa és fiai az előkészületeket.

A múlt hét vasárnap, január 26-án elhunyt Billy Standley két fia, Pete és Roy érdeme a kivitelezés, a plexiüveg koporsót fa és fém aljzattal erősítették meg. Apjuk még életében kibérelt három nagy temetkezési telket, hogy elég helye legyen majd az üvegkoporsónak, méghozzá 2003-ban eltávozott felesége közelében.

Fém hátpántokkal és merevítőkkel oldották meg, hogy Standley stramm lovaglóülésben tegye meg utolsó útját.

Személyre szabott, de túlzástól mentes temetési szertartást igyekeztek a temetkezési vállalat részéről biztosítani az elhunyt emlékének. 18 évvel ezelőtt jelentkezett Standley az ötletével a funerátoroknál, így az idők során gondoskodni kellett a megfelelő engedélyekről is, például a motor üzemanyag tartályának teljes kiürítése és minden egyéb folyadéktól való mentesítése is fontos feladat volt.

Billy Standley már életében nagyon büszke volt a koporsóra, amit 5 éve a garázsban tároltak, de bárki megnézhette. A család pedig eleget tett a családfő kissé sokkoló kérésének és szívének kedves motorjára ültetve búcsúztatták el. A lánya elmondása szerint apjuk mindig is furcsa volt egy kicsit.

Viszont egyenességre és becsületességre nevelte gyermekeit. Lánya, Theresa Adams elmondta, hogy a „ne hazudj” és „ne lopj”, valamint „csak a másik ember szemébe, ne a háta mögött” voltak apja fő erkölcsi alapvetései, mint ahogy rendületlenül vallotta, ha a célodat nem éred el pusztán kemény munkával, akkor nem is igazán érdemelted meg az álmodat

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál