Home | Sport | labdarúgás | Szalai örül Huntelaar felépülésének

Szalai örül Huntelaar felépülésének

 Szalai Ádám a Schalke 04 -és a magyar labdarúgó válogatott- csatára örül, hogy riválisa és egyben példaképe a kiváló holland Huntelaar felépült öthavi sérüléséből. Ez a csapat számára nagy erősödés, Ádámnak pedig nagy kihívás, de szereti a küzdelmet és felveszi a harcot a csapatba kerülésért. Főleg, hogy bő egy hónap múlva a Real Madriddal játszanak a Bajnokok ligájában és mindenképpen szeretne pályára lépni egykori egyesülete ellen.

 A tavasznyitó első fordulóban a még nem százszázalékos, frissen felépült Huntelaar kapott lehetőséget a kezdőben, aki góllal hálálta meg a bizalmat. Szalai végül a Huntelaar cseréjeként azért a 73. percben pályára léphetett és győztesen vonult le, ahol az idei szezonban gyengélkedő Hamburgot verte el a Schalke 3-0-ra.. Szalai nem lőtt gólt. „A góllövéssel eddig kicsit meggyűlt a bajom, ezen a téren mindenképpen javulnom kell”-mondta a csatár.

A következő forduló

 A soron következő mérkőzés viszont ennél nehezebbnek tűnik, hiszen a Schalke a tabella ötödik helyén várja a folytatást, míg a hétvégi ellenfele a Wolfsburg közvetlenül mögötte a hatodik helyen áll.  A két csapat között a különbség mindössze egyetlen pont, így  a Schalke ha kikap, akkor biztosan lecsúszik jelenlegi pozíciójáról. Az egymás elleni öt mérkőzésből a gelsenkircheniek háromszor nyertek, a Wolfsburg pedig kétszer. Azonban a wolfsburgiak idei jó szereplését és erejét az is mutatja, hogy az őszi meccsükön 4-0-ra elpáholták hétvégi ellenfelüket, a Schalkét.

 A hazai pálya, vagyis a Veltins-Aréna atmoszférája mindenképpen a Schalke 04 esélyeit növeli, hiszen Gelsenkirchenben nagyon meg kell küzdeni minden csapatnak még a döntetlenért is, és ezt a fogadóirodák is így látják. A Hazai győzelem ezzel együtt elég jól jövedelmezhet azoknak akik a Futball fogadások hívei.

Jön a Real Madrid

  Szalai Ádám azért már egy kicsit előrébb is tekint, hiszen február végén a Bajnokok Ligájában (Champions League) a Real Madriddal játszanak, ahol korábban Ő is megfordult.

Nagyon várom már a Real elleni találkozókat. Nagyszerűen éreztem magam anno Madridban és rengeteget tanultam, ott lett belőlem igazán futballista, így kerülhettem végül a Bundesligába – mondta a csatár, aki a 2009/2010-es szezon féltávjánál került a Realtól Mainzba. – Helyes és időszerű döntés volt akkor Németországba szerződnöm, és mivel előtte is játszottam itt, könnyű volt megszoknom az itteni játékot, persze nem azért, mert a spanyol másodosztály és a német élvonal szintje annyira közel lenne egymáshoz. Szerencsére a Mainznál aztán még tovább fejlődhettem – tette hozzá Szalai.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál