Home | Hírek | Kanadából | Pornóparódia Rob Fordról

Pornóparódia Rob Fordról

A drog-, alkohol- és prostituáltbotrányba keveredő Rob Fordról szóló, a valóságtól állítólag nem sokban eltérő filmet már 16 ezren nézték meg az interneten. De készülnek újabb darabok is a jövőben.

Tegnap került fel a Woodrocket amerikai pornóoldalra az első pornóparódia Rob Ford torontói botrány-polgármesterről. A filmben a politikust alakító Peter O’Toole (természetesen nem az Oscar-díjas brit színész) utánozza Ford kanadai akcentusát, iszik és crackezik, mielőtt egy prostituáltat fogadna.

A “Rob Ford Sex tape – parody” videót már több mint 16 ezren látták. Több másik pornós cég is jelezte,hogy dolgozik egy-egy Ford életművét feldolgozó filmen. A héten jelentkezik a Vivid nevű kiadó egy újabb változattal.

Rob Fordtól november 15-én vonták meg jogköreinek nagy részét, aminek kapcsán november 18-án kijelentette, hogy “Kuvait 1990-es lerohanásához hasonlóan bántak el vele, amire nyílt háborúval fog válaszolni”.

A torontói városi tanács korábban két alkalommal is úgy döntött, hogy bizonyos jogköröket megvon a város botrányos polgármesterétől. Mindkétszer két ember támogatta szavazatával a polgármestert: Doug Ford, a botrányhős testvére és maga Rob Ford, a polgármester. A két szavazással eldöntötték, hogy Ford nem hozhat döntéseket vészhelyzet esetén, valamint nem nevezhet ki új adminisztrációs munkatársakat a városi tanácsba – így a tanácstagok a polgármestertől függetlenül hozhatnak döntéseket.

Hétfői döntésükkel a polgármester munkatársaitól szabadultak meg, valamint Ford költségvetését is megvágták. A város vezetője eredetileg évente kétmillió kanadai dollárral rendelkezhetett, amiből személyzetének fizetéseit is állnia kellett – Fordnak húsz alkalmazottja volt. 2014-től Ford már csak 712 ezer kanadai dollárt kap, 882 ezret a polgármester-helyettesnek kell átengednie.

Az ülés közben egyébként mind Rob, mind Doug Ford a tanácstagokkal kapcsolatos személyeskedésekben élte ki magát, a polgármester például eljátszotta, hogy az egyik képviselő iszik és ittasan vezet. Doug pedig azzal fenyegetőzött, hogy be fogja perelni a tanácstagokat. Az ülés végén kifakadt: “Ez nem demokrácia!”, a polgármester pedig a tanácskozáson résztvevő közönség tagjaival kezet fogva kivonult a teremből. Eközben kiáltozott, mosolyogva videózta a közönséget, mire egy tanácsostársa így szólt: “ez a demokrácia háza, nem egy futballpálya!”

Reggel a város vezetője még úgy nyilatkozott, hogy tisztességesebb lett volna, ha előrehozott választást rendel el a városi tanács, ahelyett hogy elvette jogköreit és megvágta költségvetését – írta a Toronto Star. “Bármelyik pillanatban kész vagyok megmérettetni magam a szavazóurnáknál” – mondta Rob Ford.

Fotó: Getty Images/Dennis Grombkowski

 

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál