Home | Sport | labdarúgás | A New York Times online kiadásában is téma a román-magyar

A New York Times online kiadásában is téma a román-magyar

A Magyar labdarúgó válogatott ismét sorsdöntő mérkőzés előtt áll, ráadásul az örök rivális Románia ellen kell Bukarestben csodát bemutatni focistáinknak. Amennyiben sikerülne nyerni, úgy a magyarok nagyon közel kerülnének a csoport második helyének megszérzéséhez, döntetlennel a Románok még mindig ponthátrányban, de helyzeti előnybe kerülnének. Vereség esetén viszont már csak matematikai esély marad arra, hogy kijussunk a brazíliai világbajnokságra.

 A legfanatikusabb magyar drukkerek csütörtök este indultak el a Keleti Pályaudvarról a Román fővárosba, és nemrégiben érkeztek meg oda. Jelenleg áll a bál Bukarestben és forronganak a kedélyek mindkét oldalon.

A New York Times-ban is téma a Román-Magyar

A világ egyik legismertebb lapjának online kiadása terjedelmes cikkben foglalkozik a magyarok vb-selejtezőjével. A cikk Puskás Ferenc méltatásával kezdik, a Száguldó Őrnagy becenevet szellemesen Galloping Majornak fordítják, majd Egervári kapitány véleményét idézik róla.

A szerző, James Montague aztán a két nemzet történelmi konfliktusait vázolja fel, szükségéppen eljut a megerősödött szélsőjobbig, illetve a székely zászlót lengető szurkolókig.

A cikk Bogdán Ádám vallomásával végződik: „Utoljára 1986-ban jutottunk ki világversenyre, én 1987-ben születtem. A vébéken mindig más csapatnak voltam kénytelen drukkolni, például Angliának. Mivel nagyon rég nem jártunk vébén, a mai meccs rengeteget jelent a magyar drukkereknek.”

Egervári még hozzáteszi: „Minket nem érdekel a politikai helyzet, ez nem háború. Csak futball.”

 


Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál