Home | A világból | A New York-i Magyar Házban koncertezett Hobo, a szervező pedig lelépett a bevétellel

A New York-i Magyar Házban koncertezett Hobo, a szervező pedig lelépett a bevétellel

Jótékony célú koncerten lépett fel Hobo a New York-i magyarok előtt. A szervező, az „önmagát becsületes és mélységes magyar érzelműnek” valló Holló Albert eltűnt a fellépő 2500 dolláros, azaz kb. 540 ezer forintos gázsijával, ami Böjte Csaba dévai árvaházát illette volna.

Egy fillért nem kapott amerikai fellépéséért Hobo, pedig a koncert bevételét árva gyerekek megsegítésére szánta – adta hírül a Blikk szerdán. A saját zsebből fizetett repülőjegy árát sem térítik meg az énekesnek.

Hobo koncertjére kétszáz jegyet vettek, darabonként 35 dollárért. Ez felszorozva és átszámítva mintegy másfél millió forintos bevételt jelent. Hobo fellépti díja a Böjte Csaba vezette erdélyi árvaházat illette volna.

Hobo a New York-i Magyar Házban lépett fel. A szervező, az „önmagát becsületes és mélységes magyar érzelműnek” valló Holló Albert eltűnt a fellépő 2500 dolláros, azaz kb. 540 ezer forintos gázsijával. Holló nem veszi fel a telefonját, az emailekre nem válaszol – mondta a Blikknek Földes László Hobo. A pénz helyett a szervező csak leveleket küld, amelyekben találkozókat kér, illetve ígér Hobónak. Állítása szerint Holló amerikai magyar iskolákat támogatott volna a jótékonysági koncert bevételeiből.

Hobo dolgát nehezíti, hogy nem kötöttek szerződést a fellépésről. Mint mondta, a jótékony cél miatt fel sem merült benne, hogy átverhetik.

Hollót a Blikk sem tudta elérni

 

„Örömmel utaztam ki New Yorkba, hogy fellépjek a Magyar Házban. Rengetegen voltak. A szervezőt hosszú évek óta ismerem, így nem gondoltam volna, hogy később problémák lesznek. Igaz eddig még nem dolgoztunk együtt” – kezdte a Hír24 megkeresésére Hobo.

„A szervezővel,Holló Alberttel megegyeztünk, hogy 2500 dollár lesz a gázsim, amit jótékony célra ajánlok fel. Azt gondoltam, hogy ez az összeg jó helyen lenne a Böjte Csaba által vezetett árvákat gondozó intézménynél, ő pedig azt javasolta, hogy az Amerikában működő magyar iskolák közül támogassunk néhányat. A koncert után nem sokkal én hazautaztam, majd Holló Alberttel hetekig leveztünk. Mindig újabb és újabb időpontokat írt azzal kapcsolatban, hogy mikor tud Magyarországra utazni, hogy átadja a pénzt. Nem gondoltam volna, hogy át fog vágni, mivel régóta ismertem és mindig komoly energiákat fektetett mélységes magyar elkötelezettségének kinyilvánítására. Több levelet kaptam a New York-i Magyar Háztól, ahol szintén súlyos elszámolási gondok adódtak Holló úrral és a rendezvénnyel kapcsolatban. Tőlük kapott sokadik levél és az utolsó megadott határidő lejárta után döntöttem úgy, hogy nyilvánosságra hozom a történteket.” – mondta a Kossuth-díjas zenész.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál