Home | Hírek | Kanadából | A kanadaiak 70 százaléka szerencsejátékozik

A kanadaiak 70 százaléka szerencsejátékozik

gambling-canadaAz online szerencsejáték egész Kanadában népszerű, és a kanadai online kaszinók száma évek óta folyamatosan növekszik. A becslések szerint az ország felnőtt lakosságának 70 százaléka részt vesz a szerencsejátékok ilyen vagy olyan formájában.

A Concordia Egyetem és a Montreali Egyetem kutatói a közelmúltban 11.888 ember részvételével készítettek felmérést Montreal környékén a szerencsejátékkal kapcsolatos szokásokról. A felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a válaszolók 70 százaléka költött valamennyi pénzt az előző évben lottójátékokra, nyerőgépekre, VLT-kre vagy pókerre. Ez az adat egybevág azzal, melyet a Canada West Foundation készített még 2000 februárjában.

A kanadaiak kedvence a sportfogadás és a lottó, de népszerűek a kaszinójátékok is. Ahogy az világszerte történik, az online kaszinózás Kanadában is gyorsan felülmúlja földi megfelelőjét népszerűségben és növekedésben.

Elmondható, hogy a globális online szerencsejáték piac több milliárd dolláros értékéhez a kanadai online szerencsejáték számottevő mértékben járul hozzá (megközelítőleg évi 11 milliárd dollárral). Azonban annak ellenére, hogy Kanada több piacvezető szerencsejáték szoftverfejlesztőnek, valamint egy szerencsejáték liszenszeket kibocsátó szervezetnek, a Kahnawake Gambling Commission-nak is otthont biztosít, az online szerencsejáték jogi státusza továbbra is zavaros.

 

A kanadai büntető törvénykönyv 1892-ben megtiltotta a szerencsejátékok minden formáját. Idővel a felfogás, és a kormány hozzáállása is változott, így 1969-ben lazítottak a tiltáson, és engedélyezték a jótékonysági céllal rendezett szerencsejátékokat.

Az online szerencsejáték státusza Kanadában tehát az, hogy hivatalosan illegális, azonban a kanadai büntető törvénykönyv 1985-ös kiegészítése lehetővé tette annak legalizálását. A kanadai állampolgárok offshore bázisú online kaszinókban való játékával kapcsolatos jogi komplikációk arra ösztönözték a kormányt, hogy a kiegészítéssel minden tartománynak jogot biztosítson arra, hogy önállóan szabályozza az online szerencsejátékokat. A tartományok – felismerve a benne rejlő bevételi lehetőségeket – lazítottak a legalizálással kapcsolatos megközelítésükön, és legtöbbjük elindította saját szerencsejáték oldalát. Ez azt jelenti, hogy a kanadai játékosok többsége (kivéve New Brunswick, Prince Edward Island, Newfoundland és Labrador lakói) legálisan vehetnek részt az általuk kínált online játékokban, azonban szerencsejáték szervezésére, és szerencsejáték oldalak üzemeltetésre nem adnak ki liszenszeket.

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál