Home | Hírek | Magyarországról | Az időjárás közbe szólt: Elmaradnak a március 15.-i megemlékezések

Az időjárás közbe szólt: Elmaradnak a március 15.-i megemlékezések

MTI | Minden szabadtéri állami ünnepség elmarad március 15-én – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Egy hóval borított kerékpár a Hősök terénél, Budapesten 2013. március 14-én – MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az emberek testi épsége miatt a kormány nem vesz részt szabadtéri állami ünnepségen – közölték rendkívüli közleményben. Áder sem fog beszédet tartani a Nemzeti Múzeumnál.

Nem vesz részt a kormány szabadtéri állami ünnepségen március 15-én – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

A miértről csak annyit írtak, hogy az emberek testi épsége miatt kell változtatni a terveken, a részletekről péntek reggel 8 órakor tartanak sajtótájékoztatót.

„A Belügyminisztérium javaslatára a kormány az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében a szabadtérre tervezett március 15-i állami ünnepségeket lemondja” – áll az MTI-hez eljuttatott rendkívüli közleményben.

A kormány továbbá „megkéri az önkormányzatokat, pártokat és társadalmi szervezeteket, hogy az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében megemlékezéseiket lehetőség szerint zárt térben tartsák meg, vagy ha ez nem lehetséges, mondják le”.

Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben tartózkodik, így a plakátokon meghirdetett beszédét eleve nem tudta volna megtartani, helyette Áder János köztársasági elnök tartott volna beszédet. Ezután ünnepi menet indult volna a Múzeumkertből a budai Várba.

A KIM közleményéből nem derült ki, hogy a Fidesz- és kormánytagok egyéb programjait megtartják-e (az eredeti tervekről és az ellenzéki programokról itt olvashat bővebben.)

Első kanadai-magyar térképes üzleti és hirdető hálózat


VIDEÓS CIKKEK


Kanada Világa hírportál